DEDAŞ İle Çiftçiler 'Fiyat Ve Sayaç Takma' Konusunda Anlaştı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, tarımsal sulama yapan çiftçilerle, elektrik sayacı taktırmaları ve elektriğe uygulanacak fiyat konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), tarımsal sulama yapan çiftçilerle, elektrik sayacı taktırmaları ve elektriğe uygulanacak fiyat konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında, Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti milletvekilleri, kentteki bazı sulama birliklerinin başkanları ve DEDAŞ yöneticilerinin katılımıyla sulamada elektrik kullanan çiftçilerle yaşanan sorunun giderilmesine yönelik Şanlıurfa'da toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Çitfçi taleplerinin de ilettiği toplantıda anlaşmaya varıldığı aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

'Tarımsal sulama yapanların elektrik sayacı taktırmalarının yanında, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe uygulanacak fiyat konusunda da taraflar anlaştı. Anlaşma gereğince, daha önce başta Diyarbakır olmak üzere diğer illerde olduğu gibi elektrik enerjisi ile tarımsal sulama yapan çiftçiler 2015-2016 tarımsal sulama sezonunda kullandıkları elektriğin ölçülmesi için sayaç taktıracaklar.'

- Sayaç taktırmayana elektrik verilmeyecek

DEDAŞ'ın toplantıda alınan karara uymayanlara yönelik bir dizi yaptırım uygulayabileceği kaydedilen açıklamada, 'Elektrik ile tarımsal sulama yaptığı halde gerekli ölçümün yapılabilmesi için sayaç takılmasına izin vermeyen abonelere elektrik enerjisi verilmeyeceği gibi kampanyadan yararlandırılmayacak, böylece kullandığı elektrik için herhangi bir indirim de uygulanmayacak. Bahse konu abonelerin 2015 ve 2016 enerji kullanım bedelleri ise daha önceden de olduğu gibi tarımsal desteklemelerinden kesilecek' ifadelerine yer verildi.

Sayaç takılması halinde aynı büyüklükteki bir arazinin daha az elektrik kullanılarak sulanabileceği belirtilen açıklamada, tüketimin kayıt altına alınmasıyla arz-talep dengesinin sağlanacağı, enerji kalitesinin artarak, kesintilerin minimize edileceği kaydedildi.
Kaynak: AA