'Batman V Superman Açıklaması Adaletin Şafağı'na Rekor İzleyici

Film vizyona girdiği ilk hafta sonu tüm dünyada 424 milyon doların üzerinde hasılata ulaştı.

'Batman v Superman: Adaleti̇n Şafağı' filmi, vizyona girdiği hafta sonu tüm dünyada 424 milyon doların üzerinde gi̇şe hasılatı yaptı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Warner Bros. Pictures'ın aksiyon macera filmi, elde ettiği hasılatla, tüm zamanların 'en yüksek süper kahraman filmi açılış rekoru'nu kırdı ve tüm zamanların en yüksek dördüncü açılış hasılatını elde etti.

Türkiye'de vizyona girdiği ilk hafta sonu 513 bin 873 kişi tarafından izlenen film, yabancı filmler arasında tüm zamanların en iyi mart ayı açılış rekorunu elde etti.

En son vizyona giren 'Harry Potter' filminden sonra, ABD dışında bir Warner Bros. filminin ikinci en yüksek açılış rakamına ulaşan film, ABD dışında 66 ülkede, 40 binden fazla sinema salonunda 25 Mart'ta vizyona girdi.

Yönetmenliğini Zack Snyder'ın yaptığı filmde Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons ile Holly Hunter rol aldı.

Aksiyon ve macera türündeki fantastik filmin başrollerinde yer alan Oscar ödüllü Ben Affleck 'Batman' rolünde, Henry Cavill de 'Superman' rolünde ilk kez sinema perdesinde birlikte yer aldı.
Kaynak: AA