Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış, Beyşehir'de Üniversite Öğrencileriyle Biraraya Geldi

Eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir'de üniversite öğrencilerinin düzenlediği “kariyer günleri” söyleşisine katıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Kampüsü’nde, Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen söyleşide öğrencilerle biraraya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, siyasete nasıl girdiğini anlattı.

Gençlere, “İnsiyatif alın, ister öğrenci topluluğunda, ister bir siyasi faaliyetin içerisinde, kendi fikrinizle, kendi algılarınızla, klişilere takılmayın, klişelerin dışına çıkın' diyen Akış, siyasetin hayatına sunduğu katkılardan söz etti.

Üniversite yıllarında üçüncü sınıftayken siyasi hayatının başladığını ve AK Parti Gençlik Kolları’nda Genel Başkan Yardımcısı olarak vazife alıp, 29 yaşında Konya'dan milletvekili seçildiğini belirten Akış, o dönemde 25 ila 30 yaş arasında milletvekili seçilen ilk 3 isim arasında parlementoya girdiğini belirtti.

Milletvekili olduğu dönemde mecliste içişleri ve milli savunma komisyonlarında görevlerde bulunduğunu ifade eden Akış sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tabi Mustafa Akış'ın şahsında bir Beyşehir sevdası vardır. Siyaset de aslında biraz budur. Benim en çok keyif aldığım siyasette iki husus vardır, bir tanesi şimdi sizler üniversite hayatında birlikte evlerde kalıyorsunuz, yurt ve oda arkadaşlığı yapıyorsunuz ve dostlar ediniyorsunuz. Ama üniversite hayatı bitince iş hayatına çıkacaksınız, orada böyle dostlar edinme imkanınız olmayacak, o yüzden bugünden dostlarınızı edinin, siyasetin böyle bir katkısı var, siyasette tıpkı öğrencilik gibi arkadaşlarınızla birlikte seyahat ediyorsunuz, aynı yönde koşuyorsunuz, birlikte oluyorsunuz, birlikte yemek yiyorsunuz, bu size üniversite hayatından sonra da dost kazanma imkanını sağlıyor.' dedi.

Kendisinin dost diyebileceği, bir gün bir şey olduğunda ailesini emanet edebileceği kimselerin yüzde 90’nını hep siyasette tanıdığını aktaran Akış, 'Siyasetin ikinci önemsediğim ve en güzel yanı da hizmet etmek. Beyşehir'de birçok konuyla alakalı, sizin somut olarak da görebileceğiniz, birtakım hususlarda bir miktar bizim de payımız oldu, şimdi oralardan geçince, bakınca insan kendini mutlu hissediyor, orda katkınız olmasından dolayı, insanlara faydalı bir hizmetin bir parçasında olmanızdan dolayı.'

Programın sonunda Yüksekokul Müdürü Aziz Öztürk ile İşletme Fakültesi Dekanı Muammer Zerenler, Akış’a birer tablo hediye etti.

Kaynak: AA