Burhaniye'de Amatör Denizcilik Sınavı Yapılacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Mesleği Eğitim Merkezi’nde amatör denizcilik sınavları yapıldı. Mesleki Eğitim Merkezi 2011 yılında körfezde bir ilki yaparak başlattığı Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) kursundan sonra yine bir ilki gerçekleştirerek Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarını ilçeye getirdi.

Burhaniye'de Amatör Denizcilik Sınavı Yapılacak
Amatör Denizcilik Sınavları, 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde ADB ve KMT sınavları on-line olarak Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezin de gerçekleştirilecek. Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) Sınavlarına Hazırlık Kurslarının ardından Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezi; Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınav hizmetlerini insanımızın ayağına getirerek her alanda insanımızın ihtiyaçlarına cevap verebilen bir eğitim kurumu olduğunu bir kez daha gösterdi. Açılan kurslarla sınavlara hazırlanan adaylar Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezi’ nde 26-27 Nisan 2016 tarihinde sınava alınacak. Merkez Müdürü Gürhan Kuştutan yaptığı açıklamada “Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezi müdürlüğü olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığımız yetki ile Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarını ilçemizde, merkezimizde insanımızın ayağına getirmiş olduk. Ülkemiz genelinde belirlenen az sayıda liman başkanlıklarında gerçekleştirilen ve insanımıza hem mali açıdan hem de zaman açısından önemli bir yük getiren sınavların ilçemizde yapılıyor olması ilçe insanımız kadar Balıkesir ili genelinde ve sınav için çevre illerden gelen vatandaşlarımız içinde önemli bir hizmet oldu. Vatandaşlarımızı önemli ölçüde külfetten kurtarıldı. Çanakkale ve İzmir’ e gitmesine gerek kalmadı” dedi.

Amatör Denizci Belgesi (ADB) Boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyeti, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesi ise hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknelerde bulunan VHF telsiz cihazı kullanma ehliyeti olma özelliğini taşıyor. Burhaniye Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Gürhan Kuştutan” Kurslarımıza katılamayan vatandaşlarımız da on-line eğitimlerini bitirerek merkezimizde sınavlara katılabilirler. On-line eğitimini bitirerek gerekli evrakları eksiksiz tamamlayan adaylar mart ayının sonuna kadar merkezimize başvurarak ayaklarına kadar gelen bu hizmetten faydalanabilirler. 412 69 03 numaralı okulumuz telefonundan müdür yardımcımız Meftun Özgen’ den detaylı bilgi alabilirler” dedi.

Kaynak: İHA