2 Yılda 110 Bin Metrekare Parke Taş

Burhaniye Belediyesi şehir genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekiplerinin dur durak bilmeden gösterdikleri çalışma performansıyla Burhaniye’de ki eksikler giderilmeye devam ediyor. Burhaniye’nin 4 ana arter yolunun yapımlarını sürdüren Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Öğretmenler Mahallesi Hakkı Armutçu Caddesi yol yapım işlerine başladı.

2 Yılda 110 Bin Metrekare Parke Taş
Burhaniye’nin en kalabalık nüfusuna sahip mahallelerinden olan Öğretmenler Mahallesi Merkez yolu Hakkı Armutçu Caddesi yeniden düzenleme işlerine Belediye Fen İşleri ilk olarak caddenin yağmur suyu hattın yapılması ile başladı.

75 metre, 300’lük korige boru ile yağmur sularının bertarafı sağlanacak. Yağmur suyu hattı çalışmalarından sonra eski asfalt yolun sökümü ve park taş döşeme işleri başlayacak. Kaldırım ve yeşil alan gibi düzenlemelerin bulunmadığı yolda, kaldırım, yağmur oluğu ve yeşil alan düzenlemeleri de yapılacak.

Burhaniye genelinde ki tüm yollar Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından yenilenirken göreve geldiği ilk zamanlarda “Hiçbir vatandaşımızı çamura bastırmayacağız” sözünü tutarak yollar yenileniyor. Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hummalı bir şekilde devam eden yol yapım çalışmaları, kırsal mahalle ve merkez mahallelerinde birçok yerde devam ederken, 2014 ve 2015 yıllarında, Necdet Uysal Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra, Burhaniye’ye toplamda, 110 bin metrekare parke taş döşendi. Belirli bir plan dahilinde yol yapım çalışmaları Burhaniye Belediyesi tarafından sırasıyla devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de Burhaniye’de yapacağı yol çalışmalarına başladı.

Pelitköy sahil içmeler yolunda sıcak asfalt için yolun bakımını yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Orjan yolu olarak bilinen Altın Yol caddesi ve devamı olan Rauf Denktaş Bulvarı için de önümüzde ki hafta çalışmalara başlıyor. BASKİ’nin kanalizasyon işlerini bitirmesinin ardından Ören Ayaklı Kavşağından Akçay sınırına kadar olan yolda sıcak asfalt yol yapım çalışmalarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı başlayacak.
Kaynak: İHA