Müftülük Personeline Hizmet İçi Eğitimi

Düzce İl Müftülü personelin 8 hafta sürecek eğitim.

Müftülük Personeline Hizmet İçi Eğitimi
Düzce Müftülüğü bünyesinde, yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okumalarını belli bir düzeye ulaştırabilmek amacıyla İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik 4. Dönem Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim kursu başladı.

Eğitim programı hakkında açıklamada bulunan Müftü Selami Emen Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim programının mahallinde düzenlendiğini, bunun ise hem hizmetin aksamamasına hem de kursiyerlerin farklı nedenlerden dolayı sıkıntı yaşamamasını sağlamakta olduğunu söyledi.

Ayrıca özellikle eğitim programında bulunan eğitim alanları konusunda ilimizde uzman personelin varlığı sayesinde eğitim kalitesinin yüksek olduğunu da ifade eden Emen, il ve ilçe personelinin farklı eğitim dönemlerinde hizmet içi kurslara alındığını ifade etti.

Erkek personele iki, bayan personele bir sınıf açılan kurs 8 hafta boyunca devam edecek. Kur’an-ı Kerim yüzünden ve ezberden talim üzere okumanın esas olduğu eğitim programında; Müftü Selami Emen, Müftü Yardımcıları Ünal Baş ve Hüseyin Akkaya, Şube Müdürleri Yunus Tekin, Yusuf Yıldız, Murat Bakırkaya ve Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu personelin din hizmetinde performansının artırılması konusunda eğitim vermekte.

Programın yoğunluğunu teşkil eden Talim Üzere Yüzene ve Ezbere Okuma eğitimini ise Merkez Cedidiye Cami İmam Hatibi İsmail Baş ve Merkez Büyük Cami Müezzin Kayyımı Fatih Zeren vermektedir. Bayanlara yönelik eğitiminde ise Kur’an Kursu Öğreticilerinden formatör öğretici Havva Yıldız Kardüz ile Çiğdem Büyükyazıcı eğitimci olarak görevlendirildi.

Programın Tecvid Uygulamaları dersini Merkez İmam Hatip Camii İmam Hatibi Gazi Sayılır ile Kültür Camii İmam Hatibi Bekir Gülbahar vermekte.
Kaynak: İHA