Kuş Cenneti'nin 5 Yıllık Entegre Stratejik Planı Çıkarılıyor

Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği, 5 yıllık stratejik planının hazırlanması için iki günlük çalışma programı düzenlendi. Program kapsamında bir araya gelen birlik üyeleri, 4 konu başlığı belirleyerek, çalışma grupları oluşturdu.

Kuş Cenneti'nin 5 Yıllık Entegre Stratejik Planı Çıkarılıyor
Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği, 5 yıllık stratejik planının hazırlanması için iki günlük çalışma programı, Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başladı.

Çalıştaya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sancar Barış, Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Yrd. Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, Orman Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nden Cengiz Akyüz, Muzaffer Çelik ve Murat Demir, Özden Sağlam STK temsilcilerinden Musa Orhan, Ömer Faruk Sönmez ve Sunay Demircan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Sait Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Aysel Altay ve SAMKUŞ Müdürü İsmail Mutlu katıldı.

Strateji danışmanı Murat Çekiç’in moderasyonunda gerçekleşen çalıştayda SAMKUŞ’a Kızılırmak Deltası için ‘Her açıdan kendi güzelliğini bulduğu, geçmişten geleceğe devam eden doğal bir nimettir’ sonucu çıkarıldı. Değer belirleme atölyesinin yapıldığı çalıştayda 5 yıllık stratejik planının hazırlanması için ölçülebilir, belirli, somut, erişilebilir ve gerçekçi hedefler belirlenmesi kararlaştırıldı. SAMKUŞ ve Kızılırmak Deltası için kapasite geliştirme, kaynak oluşturma, iletişim ve işbirliği ile araştırma ve geliştirme gruplarının da oluşturulduğu çalıştayda, deltayı korumak ve turizme açmak için eksiklikler, zayıf ve güçlü yönler, fırsatlar, birlik dışı engeller, ortak ilkeler ve atılacak adımlar da tespit edildi.
Kaynak: İHA