Kaya, Patlatma Çalışmalarını Yerinde İzledi

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter V.Mehmet Yüzer, İl Özel İdaresi’ne ait Bürnük şantiyesinde görevli personelle bir araya geldi ve kaya patlatma çalışmalarını yerinde izledi.

Kaya, Patlatma Çalışmalarını Yerinde İzledi
Boyabat Akçakese köyü Bürnük mevkisinde bulunan taş ocağı ve konkasör tesislerini gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Genel Sekreter Yüzer, beraberinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Can ve kurum mühendisleri ile birlikte ocakta gerçekleştirilen patlatma ile ilgili çalışmaları da yerinde inceledi. Kırıcı ile kırmak mümkün olmayan kayaların dinamitle patlatmanın daha uygun olacağını planlayarak jandarmanın da geniş güvenlik önlemleri alması sonucu herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan patlatmayı gerçekleştirdikleri ve kayayı parçaladıklarını ifade eden Genel Sekreter Mehmet Yüzer “Şimdi iş makinelerimizle süratle temizleme çalışmalarını başlattık ve en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın daha güveneli ulaşım yapabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Kaya patlatmasında 3 tondan fazla patlayıcı 100’den fazla delikte kullanıldı ve 8-10 bin metreküp ham kaya oluştuğu dile getirildi.

Genel Sekreter V.Mehmet Yüzer patlatma sonrasında Bürnük şantiyesinde görevli çalışanlarla birlikte şantiye karavanında yemekli bir sohbet ortamına katıldı.

Kaynak: İHA