Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük:'İnsanlık ve kardeşlik adına muhacirlere her zaman destek olunuyor'

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, 'İnsanlık ve kardeşlik adına muhacirlere her zaman destek olunuyor' dedi.

Yörük, Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nde 'Medeniyet' üzerine konuştu. Yörük, Mimar Sinan Vakfı konferans salonunda akademi öğrencilerine dünyanın 2. Dünya Savaşı sonrası entellektüel düzeyde insanlığın bunalıma girdiğini söyledi.

Bazı coğrafyalardaki savaşların, çatışmaların yanı sıra büyük bir göç hadisesinin de gündemde olduğunu ifade eden Rektör Yörük, şunları kaydetti:

'Maalesef çok büyük insan kayıplarıyla karşı karşıyayız. Bizde Türkiye olarak etkileniyoruz. Irak'ta olan problemler, şimdi maalesef Suriye'de. Hepimizin takip ettiği gibi ölen milyonlarca insanın yanı sıra çok daha fazla sayıda insan ülkesini terk etmiş durumda. Medeniyet umudu, nasıl bir umutsa o burada da var. İnsanlar soğuk sularda ölmeyi maalesef göze alıyor. Şu an başat, dominant olan Batı medeniyetine doğru gitme arzusu, sözde refah, sözde mutluluk orada algısıyla milyonlarca insan toprağından, evinden barkından ayrılmış durumda. Büyük eziyetlerle karşılaşıyorlar. Ülkemiz gayretle bu problemlerde yardımcı olmaya çalışıyor.

Gerek devletin bütün organları, gerekse sivil insiyatif bu anlamda çok büyük gayret gösteriyor. Burada maddi durum tabi ki söz konusu olamaz. İnsanlık ve kardeşlik adına muhacirlere her zaman destek olunuyor. Bunun inanılmaz örnekleri var. Bizim sınırımızı geçtikten sonra, onlar da yardım ediyor. Ama bizim yardımlarımızın yanında kıyaslanamayacak küçük ölçekte yardımlar. Onların yardımları büyütülüyor ancak bizim daha büyük yardımlarımızın kamuoyunda yer almaması için gayret gösteriliyor. Tabi buda işin ayrı bir noktası. Bu anlamda medeniyetler kıyaslaması oldukça önemlidir.'

Kaynak: AA