Yozgat şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Osman Belkaya (23), Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin bir yakını şehidin tabutunun başında nöbet tutan ve göz yaşına hakim olamayan polisin gözyaşlarını sildi.

Yozgat şehidi son yolculuğuna uğurlandı
Yozgat şehidi son yolculuğuna uğurlandı
Yozgat'ın Şefaatli ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Selçuk Yıldırım, şehit Osman Belkaya'nın meslektaşı ve babası Yakup Belkaya ile birlikte binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cenaze namazı öncesinde oğlunu Türk bayrağına sarılı tabutla son yolculuğuna uğurlayan anne Afet Belkaya, "Beni de oğlumun yanına koyun, oğlum sen çok babayiğittin oğlum" diye ağlarken, şehidin yakınları göz yaşlarına boğuldu. Bu sırada şehidin tabutunun başında nöbet tutan bir polis memurunun ağladığını gören şehit yakını, "Ağlama düşmanları güldürme, ağlama" diyerek gözyaşlarını sildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazını şehidin babası Yakup Belkaya ile yan yana kıldı. Şehit Osman Belkaya'nın naaşı, cenaze namazının kılınması ve helallik alınmasının ardından toprağa verilmek üzere Şefaatli ilçe mezarlığına götürüldü.


Yozgat şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: İHA