Ünye'de Derneklere Proje Hazırlama Eğitimi Verildi

Ordu İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Ünye’deki dernek başkan ve yönetim kurulu üyelerine 'Proje Hazırlama Destek Eğitimi' verildi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen eğitime, ilçedeki dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ordu İl Dernekler Müdürü Güray Aydın, Ordu genelinde 52 proje ile başvuru yapma noktasında hedef koyduklarını, bu kapsamda bu eğitimin dernek yetkililerine verildiğini söyledi.

Geçen yıl Ünye’den çok fazla proje başvurusunun olmadığını ve hiçbir projenin de onaylanmadığına dikkat çeken Aydın, ilçedeki derneklerin proje üretimi için aktif olmaya davet ederek şunları söyledi:

'Her birimiz belli bir amacı gerçekleştirmek üzere kurulmuş dernekleriz. Şimdi İçişleri Bakanlığımız bu amaçları gerçekleştirmek için bize çok büyük imkanlar sağlamakta. 2016 yılında da yaklaşık 23 milyon hibe destek öngörülüyor. Geçen yıl Ünye’nin çok fazla proje başvurusu olmadığını ve hiçbir projesinin onaylanamadığını gördük. Bunun için bu yıl Ordu genelinde 52 proje ile başvuru yapacağımız noktasında kendimize bir hedef koyduk. Burada vereceğimiz eğitim sonrasında fazla bir başvuru olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.'

Kaynak: AA