Soma Eml Öğrencileri Boks'ta Fırtına Gibi Esti

Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor alanındaki faaliyetleriyle Soma’yı gururlandırmaya devam ediyor. 2015 Aralık ayında, ilçedeki boks alanındaki boşluğu görerek kurs açan Okul Müdürü Samih İli ve Boks Kursunda görevli öğretmen Ayşe Çakmaklı’nın yetiştirdiği Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Manisa ili Atatürk Spor Salonunda yapılan İl Müsabakalarında Okul olarak il birinciliği elde etti.

Soma Eml Öğrencileri Boks'ta Fırtına Gibi Esti
İl birinciliğini kazanan öğrenciler Okul Müdürü Samih İli, Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çakmaklı ve Boks Antrenörü Ayşe Çakmaklı ile birlikte ilçe kaymakamı Ahmet Altıntaş’ı ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici de bulundu.

Kaymakam Ahmet Altıntaş öğrencileri, öğretmenleri tebrik ederek Boksör Muhammet Ali’nin hayatını anlattı ve okumalarını tavsiye etti. Okul Müdür Samih İli kitapları kendisinin hediye edeceğini belirtti.

Kurs Öğretmeni Ayşe Çakmaklı kurs ve müsabakalar hakkında bilgi vererek, "Çocuklarımız 2 ay sonra Konya’da yapılacak olan Türkiye müsabakalarına katılmaya ve ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Okul Müdürü Samih İli’ye çalışmalarımıza verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin okul sporlarındaki başarılarının profesyonel hayatta da devam ettireceğini umut ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Samih İli, "Her alandaki bu başarılarımız arttıkça, diğer öğrencilerimizden hatta okul dışındaki vatandaşlarımızdan bile talepler çığ gibi gelmekte. Kurumumuzu verimli çalıştırma adına Atölye köşelerinde derme çatma yaptığımız minderler ve ekipmanlarla çalışmalarımız artık yetmemektedir. Okulumuza kapalı bir spor salonu yapılmasını çok istemekteyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA