Öğrenciler Şehitler Anısına Fidan Dikti

Boztepe İlçesi Osman Gazi Ortaokulu öğrencileri, ‘Her şehid bir fidan her fidana bir genç’ sloganı ile Çanakkale Savaşlarında şehit düşen Boztepe’li 36 şehit için ağaç dikti.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Şenol Dönemez ve Emrah Kotan koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşen etkinlikte Boztepeli şehitlerin adları fidanlarla yaşatılacakç

Gerçekleşen etkinlik kapsamında bilgi veren Sosyal Bilgiler öğretmeni Şenol Dönmez, şehitlerin bıraktıkları mukaddes mirasa sahip çıkacaklarını söyledi.



Dönmez gerçekleşen etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, “Çanakkale silahla iman gücünün çarpışmasıdır ve bu çarpışmada imanlı yürekler Allah’ın izniyle galip gelmiştir. Bugünün gençliği bu mücadeleden ders alıp hayatını büyük idealler uğrunda harcamalıdır. Şehitlerimizi Şehit oldukları manaya uygun şekilde yad ediyoruz. Çanakkale şehitlerini bu etkinlikle, bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. Bıraktıkları mukaddes mirasa sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Anadolu ve Osmanlı coğrafyasında neredeyse şehidi olmayan şehir bulunmadığını, bu coğrafyada her şehirden, ilçeden, kasabadan ve hatta her köyden bir şehit verilmiştir. Cepheye giden ecdadımızın hatırasını canlı tutmak için yaptığımız bu etkinliğe katılan öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA