Obama Arjantin Ziyaretini Tamamladı

ABD Başkanı Obama, Arjantin ziyaretinin son gününde Bariloche şehrinde ailesiyle vakit geçirdikten sonra ülkeden ayrıldı.

ABD Başkanı Barack Obama, Arjantin ziyaretinin son gününde, güneydeki turistik Patagonya bölgesinin Bariloche şehrinde ailesiyle dinlendikten sonra ülkeden ayrıldı.

Akşam saatlerinde Nahuel Huapi Gölü’nde tekne turu yapan Obama ve ailesi, ikamet ettikleri Llao Llao Oteli’nin bahçelerinde de yürüyüş gerçekleştirdi.

Paskalya tatilini geçirmek üzere ailesiyle Villa La Angostura şehrine giden Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri de Bariloche’den geçerek Obama ve ailesini otelden uğurladı.

Obama, Uluslararası San Carlos de Bariloche Havalimanı’ndan yerel saatle 21.50’de Air Force One uçağıyla ABD'ye gitti.

ABD Başkanı Obama, Küba ziyaretinin ardından 23 Mart’ta Arjantin’e gelmişti. Obama'nın Arjantin ziyareti, ülkede 1976 yılında ABD destekli gerçekleştirilen askeri darbenin yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle insan hakları örgütlerinin tepkisini çekmişti. Tepkiler sonrasında ABD yönetimi, iki gün boyunca Buenos Aires’te gerçekleşeceğini açıkladığı Obama’nın temaslarını yeniden düzenleyip, darbenin 40. yılı olan 24 Mart’a, Bariloche programını almıştı.
Kaynak: AA