Nazilli'de 10 Gün Sürecek Kültür Festivali Başladı

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’ne sağanak yağmur damga vurdu. Yarım saat gecikmeli başlayan fesvital açılışı, tiyatro salonunda yapıldı.

Nazilli'de 10 Gün Sürecek Kültür Festivali Başladı
Nazilli Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali bu yıl yağmur engeline takıldı. Belediye Sarayı önünde yapılacak olan açılış, sağanak yağmur ve dolu yüzünden yarım saat rötarlı başladı.

Belediye, festivalin açılışını, yağmurdan dolayı Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Festivalin açılış törenine; Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Başsavcı İlker Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Baki Avcı, MHP Aydın İl Başkanı Cem Budak, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

"HEDEFİMİZ KÜLTÜR ŞEHRİ OLMAKTI"

Açılış konuşmasını yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçenin kültür şehri olması konusunda çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Alıcık, bilginin insanlığın temel gıdası olduğuna dikkat çekerek, "Festivalin 7.sini düzenliyoruz. Bu çok önemli bir etkinlik bence. Katılımcı konuk yazarlarımıza katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Ben Nazilli Başkanı olarak bi hedefimiz vardı, şehri Üniversite ve kültür şehri yapacağız diye. Bunun yanında organize sanayi şehri olması bakımından da mücadele ediyoruz. ADÜ’den sonra Nazilli Sümer Üniversitesi’ne kavuşacak. Bu hayal değil. İnşallah Allah nasip ederse Sümer Kampüsünün alanını Turizm Bakanlığı’ndan alacağız. Burayı SİT alanından çıkartmak için uğraşıyoruz. Ondan sonra orayı eğitim yuvası yapmayı hedefliyoruz. Nazilli’nin kurtuluşunun üniversite ve organize sanayinin gelişiminden geçtiğini biliyoruz. Uzun uzun konuşmaya gerek yok, söz hocalarımızın ve yazarlarımızın" dedi.

Başkan Alıcık’ın ardından kürsüye çıkan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise "Çok değerli sanatseverler, Nazilli eşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış şirin bir ilçemiz. Kültürel ve sanat yönünden büyük bir potansiyele sahip bir ilçemiz. Bu düzenlenen festival de bu kültür ihtiyacını usta yazarları Nazilli ile buluştururak bu ihtiyacı gideriyor. Bu festival ilçemize önemli katkılar sunacağından şüphem yok. Yazarlarımızı şehrimizde konuk etmekten de gurur duyuyorum" diye konuştu.

FESTİVAL 10 SÜRECEK

7.’nci Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali 25 Mart 2015 Cuma günü başlayıp, 03 Nisan 2015 Pazar günü son bulacak. 10 günlük Festival süresi boyunca; gazeteci, şair, yazar ve edebiyatçılar sanatseverler ile buluşacak. Ayrıca, çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlenerek halkın festivale katılımı sağlanacak.

KÜLTÜR FESTİVALİ PROGRAMI

Festival, saat 14.30’da Mehmet Yüzügüler Tiyatro Salonu’nda açılış töreninin bitiminin ardından saat 18.30’da Ünlü Yazar Rasim Özdenören, saat 20.00’de Araştırmacı Yazar-Şair-Gazeteci Sunay Akın sanatseverler ile buluşacak. 10 sürecek festivalin diğer konukları ise şu şekilde; Canan Karatay, Bahar Eriş, Hayat Nur, Artıran, Dursun Ali Erzincanlı, N.Cem Kınacı, Fatih Akbaba, Melih Tuğtağ, Muhammed Nur Doğan, Danire Paşayeva, Ahmet Tuncel Altınköprü, Görkem Yeltan, Hulusi Berik, Alphan Manas, Ufuk Batum, İbrahim Ünsal, Hulki Cevizoğlu, Hanım Halilova, Lütfi Parlak, Mustafa Armağan, Tufan Gündüz, Hakan Başaran, Mustafa Yurttaş, Enver Konukçu, Sabih Kanadoğlu, Erkan Şamcı, Uğur Koşar, Erdal Demirkıran, Tarık Tufan ve Kahraman Tazeoğlu.
Kaynak: İHA