'Kilo Vermek Obez Yaşamaktan Daha Kolay'

Uşak'ta yaşayan Dilber Özer, kızının isteği üzerine 6 ayda 30 kilogram vererek 72 kilograma düştü Özer: 'Kilo vermek obez yaşamaktan daha kolaymış. Özgüvenim yerine geldi'

AYTUĞ CAN SENCAR - Uşak'ta yaşayan 30 yaşındaki Dilber Özer, kızının isteği üzerine başladığı diyet programı sayesinde 6 ayda 30 kilogram verdi.

Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt köyünde oturan üç çocuk annesi ev hanımı Dilber Özer, yıllardır vermek istediği kilolarından çocuklarının desteğiyle kurtuldu.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana çok kilolu olduğunu ve çevresi tarafından yadırgandığını söyledi.

Çocuklarının baskısı üzerine kilolarından kurtulmaya karar verdiğini belirten Özer, 'Bir gün kızım bana, 'anne çok kilolusun' dediğinde zayıflamaya karar verdim ve ne yapacağımı düşündüm. Aile hekiminin önerisiyle Beslenme ve Diyet Danışma Merkezine başvurdum. Kilolarımdan kurtulmaya kararlıydım. Diyetisyenim bu süreçte bana çok yardımcı oldu. Ben ona güvendim, o da bana güvendi' dedi.

Özer, diyet programına başlamadan önce 102 kilogram olduğunu, 6 ay sonunda 30 kilogram vererek 72 kilograma düştüğünü ifade etti.

-'Eski elbiselerime baktıkça mutlu oluyorum'

'Özgüvenim yerine geldi' diyen Özer, duygularını şöyle anlattı:

'Artık rahat nefes alabiliyorum, yürüyebiliyorum, hareketlerim kısıtlı değil. Çok rahatım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu süreçte eşim ve ailem bana çok büyük destek oldular. Kilo vermeden önce 3 XL giyiyordum. Şu anda 48 bedenim. Eski elbiselerime baktıkça çok mutlu oluyorum.'

Eski elbiselerini anı olarak saklayacağını dile getiren Özer, bir uzmanın desteğiyle başlanan diyet programının sanılandan daha etkili sonuç verdiğini gördüğünü dile getirdi.

İstekli olan herkesin bunu başarabileceğini söyleyen Özer, 'Kilo vermek obez yaşamaktan daha kolaymış. Şu anda çok mutluyum. Daha verecek 10 kilom daha var. Çoğu arkadaşım beni görünce tanımıyor. Bu çok hoşuma gidiyor. Mutlu oluyorum.' diye konuştu.

- 'Verdiğimiz programı harfiyen uyguladı'

Dilber Özer'in diyetisyeni Zeynep Zeybek, kilo vermek için kendilerine başvuran Özer'e tıbbi beslenme tedavisi uyguladıklarını belirtti.

Özer'in takiplerini aksatmadığını ve çok azimli olduğunu anlatan Zeybek, 'Özer hanım çok hırslı ve azimli. Bizim ona verdiğimiz programın harfiyen uygulayarak fazla kilolarından kurtuldu. Diğer hastalarımıza örnek oldu. Kendisinde teşekkür ediyorum' dedi.

Obezitenin halk sağlığı problemleri arasında yer aldığını vurgulayan Zeybek, şunları kaydetti:

'Bizim hedefimiz hastanın vücut şeklini düzeltip manken gibi yapmak değil. Amacımız obezite ve obezitenin yol açtığı hastalıkların önüne geçerek onlarla mücadele etmek. Bunun sonunda da hastaya daha konforlu bir hayat sunmak. Hastamızın sağlıklı bir yaşam sürmesi için ona özel programlar yapıyoruz. Zayıflamak isteyen hastalar bunun zor olmadığını bilsinler. Obezitenin önüne geçmek isteyen hastalar diyet programı yapacaklar ise bunu sürekli yapmaları gerekir. Dengesiz bir program daha fazla kilo almalarına sebep olacaktır. Sağlıklı beslenmek sağlıklı yaşam demektir.'

Kaynak: AA