Kaymakam Özarslan, Karahacılı Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

İçel’in Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Karahacılı mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Kaymakam Özarslan, Karahacılı Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
Yenişehir Kaymakamlığı’nın, ‘Yenişehir Mahalle ve Site Sorunları Çözüm Toplantıları’ devam ediyor. Bu kapsamda son toplantı Karahacılı Mahallesi’nde yapıldı. Kaymakam Özarslan, toplantıya ilçe kurum müdürleri ile birlikte giderken, Karahacılı Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz ve mahalle sakinleri, sorunlarını anlatma fırsatı buldu.

Toplantıda konuşan Kaymakam Özarslan, vatandaşın ayağına giderek sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

6360 sayılı kanunla Yenişehir ilçesine bağlı 8 köy ile Değirmençay beldesinin mahalle olduğunu belirten Özarslan, “Bu değişiklik ile yeni mahallelerimizin yol, imar ve temizlik hizmetlerinde belediyeler, içme suyu, kanalizasyon hizmetlerinde MESKİ görevli ve yetkili kılınmıştır. Ancak bunun dışında halen güvenlik, eğitim, tarım, sağlık, sosyal yardım ve hizmetleri merkezi idare tarafından yerine getirilmeye devam etmektedir. Yasal değişiklik ile ortaya çıkan ve çıkabilecek kamu hizmetlerinin aksaklıklarını tespit etmek, çözüm bulmak için vatandaşlarımızla temas kurmak çok faydalı. Bu temaslar hem vatandaşlarımıza hem de hizmeti yerine getirmekle görevli kurumlara katkı sağlamaktadır” dedi.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişleri ve iyi niyet dilekleri ile sona erdi.
Kaynak: İHA