Karapınar'da Orman Haftası Etkinliği

İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi tarafından, hafta münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi tarafından, 'Orman Haftası' münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Okulun sosyal faaliyetler salonundaki programda, öğrenciler ve öğretmenler tarafından orman ve çevre konusunda hazırlanan sunumlar gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Ali Cesur, öğrencilere orman ve çevrenin önemini anlatmak, çevreye duyarlı yetişmelerine imkan sağlama amacında olduklarını söyledi.

Tema Vakfı Karapınar Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan, 'Yaşayabilmek için bazı değerlere ihtiyacımız var. Orman bunların en başında gelir' dedi.

Çevreyle ilgili sorunların gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Ceyhan, 'Hepimiz doğaya ve çevreye sahip çıkan birer fert olarak yetişmeliyiz' diye konuştu.

Ceyhan, insanlığa hayırlı olmanın en kolay yolunun fidan dikmek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

'Herkesi doğaya ve yeşile sahip çıkmaya davet ediyorum. Karapınarımız orman bakımında en fakir ilçe. Yağmurun en az yağdığı ilçemizde fidan dikimine ve yetiştirmeye gayret etmeliyiz. Gelecek nesillere iyi bir yer bırakmak hepimizin ortak arzusudur. Yıllarca erozyon felaketini yaşayan Karapınar'da her dikili fidanın önemi var. Bugün gençsiniz, ilerleyen zamanda birer yetişkin olacaksınız. Sizler alacağınız eğitimle çevreye daha duyarlı olacaksınız.'
Kaynak: AA