Karadağ'da NATO Karşıtı Protesto

NATO'nun eski Yugoslavya'yı bombalamasının 17. yıl dönümünde, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da NATO karşıtı protesto düzenlendi

Kosova'daki savaşın devam ettiği 1999 yılında, ülkedeki Müslüman halklara yönelik baskı ve katliamların artması üzerine NATO'nun Yugoslavya'yı bombalamasının 17. yıl dönümünde, Karadağ'ın başkenti Podgorica'da NATO karşıtı protesto düzenlendi.

Muhalefet partilerinin desteklediği protestoya katılan yaklaşık 2 bin kişi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki protestoda Karadağ'ın NATO üyeliğine karşı slogan attı. Sırbistan ve Rusya bayraklarının yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fotoğraflarını taşıyan göstericiler, sık sık 'Rusya' sloganları attı.

Muhalefetteki Yeni Sırp Demokrasi Partisi (NOVA) Genel Başkanı Andrija Mandic, burada yaptığı konuşmada, kendilerine katılmak isteyen herkesi alana davet ederken, mücadelelerinde kazanan tarafın kendileri olacağını söyledi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Janko Vucinic de halkın bağımsız bir Karadağ istediğini ifade ederek, 'Ülkemizde uygulanmaya çalışılan her türlü rejim ve işgale karşı mücadele etmeye hazırız' dedi.

Pljevlja Hareketi Genel Başkanı Novica Stanic ise Balkanlar'da hiçbir şeyin tesadüfen meydana gelmediğini vurgulayarak, 'Sırp lider Radovan Karadzic'e bugün verilen 40 yıllık hapis cezası da tesadüf değildi. O, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin kurucusu ve NATO'ya karşı çıkan ilk kişiydi' ifadesini kullandı.

Protestoda ayrıca, NATO bombardımanında hayatını kaybedenler için dua edildi.
Kaynak: AA