İşten Çıkarılan Renault İşçilerinin Hukuk Mücadelesi

Bursa’da, eylem düzenledikleri gerekçesiyle işlerine son verilen 14 Oyak Renault çalışanı, işlerine geri dönmek için mahkemeye başvurdu.

İşten Çıkarılan Renault İşçilerinin Hukuk Mücadelesi
Oyak Renault fabrikasında 1 Mart tarihinde yapılan protestoları organize ettikleri iddiasıyla işten çıkarılan 14 işçi, fabrikaya geri dönmek istiyor. Uzun süredir fabrika önünde oturma eylemine devam eden işçiler, işe geri dönmek için Bursa 5. İş Mahkemesi’ne işe iade davası açtı. Adliye önünde basın açıklaması yapan işçiler, fabrikadaki işlerine geri dönmek istediklerini belirtti.

Grup adına açıklamalarda bulunan Ahmet Akbaş, "Anayasal hakkımız olan seçtikleri sendikada örgütlenme hakları ellerinden alınan arkadaşların onur mücadelesi başlamıştır. Hukuki yönden ilk adımı bugün atmış bulunmaktayız. Bizler hakkımız olan işe geri dönüş için fabrika önündeki meşru mücadelemize devam edeceğiz. Bunu yaparken tabii ki sendikamızla beraberiz. Yapmış olduğumuz eylem şüphesiz ki başarıya ulaşacaktır. Haksızlıkların karşısında baş kaldırmak bir isyan değildir. Her şeyden önce insan onurudur. Bizler onurumuz için mücadele ediyoruz. Şimdiden kazandığımıza inanıyoruz. Fabrika önündeki eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA