İMEF Başkanı Basa Açıklaması

'Dünyada internet kullananların sadece yüzde 40'ının bir sosyal medya hesabı varken, ülkemizde bu oran yüzde 92'.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı ile İnternet Medya ve Bilişim Federasyonunun (İMEF) birlikte yürüttüğü 'Gençler arasında internet bağımlılığı ve farkında mıyız' projesinin açılışı, Samsun'da gerçekleştirildi.

İMEF tarafından Ankara, Kocaeli ve Samsun'da hayata geçirilen proje kapsamında sosyal medyanın geçler üzerindeki etkileri araştırılacak. Araştırma sonucunda elde edilen veriler kapsamında toplumsal yaşantıya uygun bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

İMEF Başkanı Süleyman Basa, proje kapsamında Atakum Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda, Türkiye'de yapılan araştırmalarda günde 5 saat kişisel bilgisayarlarda ve 2 saat mobil cihazlarda internette vakit geçirildiğini söyledi. Basa, 'Günde 2,5 saatimizi sosyal medyada heba ediyoruz. Teknoloji devi Japonya, sadece 0,3, Almanya 1,1, Fransa 1,3, Çin 1,4, ABD 1,7, Rusya 1,9 ve Brezilya 3,3 saat sosyal medyada vakit geçiriyor. Dünyada internet kullananların sadece yüzde 40'ının bir sosyal medya hesabı varken, ülkemizde bu oran yüzde 92.' dedi.

'Social'in Digital, Sosyal ve Mobil 2015' raporlarına göre sahte sosyal medya hesabı oranında da dünyada birinci olduklarını bildiren Basa, gençlerin yüzde 30'unun yataktan kalkmadan, yüzde 50'sinin ise yüzünü bile yıkamadan sosyal medyaya girdiğini vurguladı.

Türkiye'de çocukların yüzde 25'inin internet bağımlısı olduğunu anlatan Basa, 'Çocukların yüzde 3'ü siber zorbalığa maruz kalıyor, yüzde 18'i internet üzerinden yabancılarla iletişime geçiyor, yüzde 15'i intihar, uyuşturucu gibi zararlı içeriğe maruz kalıyor. Bu rakamlara bakarsak neden bu yola çıktığımızı daha iyi anlıyoruz.' diye konuştu.

Proje kapsamında 14-18 yaşları arası gençlere Ankara, Kocaeli ve Samsun'da 'İnternet ve sosyal medya', 'İnternet bağımlılığı' konularında seminerler verilecek.
Kaynak: AA