Emet'te Üreticilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Kütahya Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin birlikte yürüttüğü proje kapsamında Emetli çiftçilere, 2 bin 500 adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Emet'te Üreticilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Ceviz üretiminin geliştirilmesi projesi kapsamında Emet ilçesinde bulunan 21 çiftçiye toplamda 2 bin 500 ceviz fidanı yapılan bir törenle teslim edildi.

Törene Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan , İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdür vekili Onur Zeyrek , Emet Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Taşkıran katıldı.

Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Türkiye’de son yıllarda modern tarımın geliştirilmesi için bir çok çalışma yapıldığını, ülke olarak da bunun meyvesini almaya başladıklarını söyledi.



Arslan, “ Ülkemizde ceviz çok sevilen ve oldukça fazla tüketilen besin kaynağı , ancak üretim konusunda ise biraz gerideyiz. Ayrıca ceviz üreticisine fazla gelir getiren bir ürün , yapılan çalışmalar ile artık ceviz üretiminin istenilen seviyelere gelmesini umuyoruz. Tüm çiftçilerimize şimdiden bol ürünler, bol hasat diliyorum” dedi.

(MS-EFE)
Kaynak: İHA