Çocuğunu Zararlı Oyunlardan Korumak İsteyen Doktor Eğitici Oyun Geliştirdi

Gaziantep’te bir doktor, çocuğunu zararlı İnternet oyunlarından korumak amacıyla oyun geliştirdi. 1 Nisan 2016’da yayına girecek bu oyun hem eğitiyor hem eğlendiriyor.

Çocuğunu Zararlı Oyunlardan Korumak İsteyen Doktor Eğitici Oyun Geliştirdi
Gaziantep’te Uzman Aile Hekimliği yapan Dr. Eyüp Yılmaz, aşırı şekilde oyun bağımlılığı olan oğlunu zararlı oyunlardan korumak amacıyla, insan bedenindeki sağlık akışını konu alan bir oyun uygulaması geliştirdi. Aynı zamanda beslenme uzmanı da olan Dr. Yılmaz, oyun fikrini geliştirmek için Tasarım ve Geliştirme Mühendisleri Abdullah Bayraktar ve Mustafa Sönmez ile birlikte ortaya çıkardıkları oyunu oynayanların hem stres atacaklarını hem de sağlıklı kalacaklarını belirtti.

Dr. Eyüp Yılmaz oyunun çıkış noktasının oğlu olduğunu belirterek, “8 yıldır uzman aile hekimi olarak çalışıyorum. Oyunun çıkış noktası oğlumdur. Oğlumun eğlenceli bir vakit geçire bilmesi için, oğlumun açmış olduğu oyunlarda gördüğüm şiddet sahneleri beni çok etkiledi. Ben aynı zamanda tıbbi hipnoz eğitimleri alan bir hekimim. Ve bu gördüğü sahneleri ileriki hayatında da kendisi için basitleşeceğine ve bu yöne kayabilme bir kişilik yapacağını düşününce, ben bunun çözümünü düşündüm. Çözüm olarak hem oynarken hem de yaşamına katkıda bulunacağı uzun yıllardır ilgi alanım olan beslenmeye yönelik bir oyun tasarlayabilir miyim diye düşündüm. Bu iki sene önce zihnim canlandı ve bu oyunu tasarladıktan sonra Gaziantep ile yaptığımız bir iş birliği ile bana yardımcı oldukları bir fikir sonrasında mühendis arkadaşlarla bir araya geldik. Bir sene gibi bir zaman da bu oyunu başarıyla sonuçlandırdık. Bu oyun önümüzdeki haftada epple store ve android’lerde hizmete girmesini bekliyoruz” dedi.

“OYUN ÇOCUKLARA DİŞ TEMİZLİĞİNİ AŞILIYOR”

Bu oyun çocuklara ağız sağlığını teşvik ettiğini vurgulayan Yılmaz, “Sağlık ağızdan başladığı için oyunumuzun ilk bölümü ağızla ilgilidir, diş sağlığıyla ilgilidir. Diş sağlığı ile ilgili bakış açısını tamamen değiştiren bir yaklaşım tarzımız var. Bilinçaltının işleyişini çok dikkate aldık. Buradaki ana hedefimiz bir çocuğa diş sağlığıyla ilgili zihninde yediği her yemekten sonra ağzını temizletmeyi hatırlatacak şekilde tasarlandı. Yediğimiz bir elma bile ağzımızda asidik bir kalıntı bırakır ve diş minesini çatlatır. Bu yüzden meyve bile yesek ağzımızı çalkalamamız gerektiğini hatırlatır. Ağzını çalkalamayı unutan bir çocuk gün içerisinde ağız kokusunu yükselterek, orada duyduğu rahatsızlığı fark etmesi sağlanıyor. Bilinçaltına sürekli olarak ağzının temizlenmesi hatırlatılıyor. Daha sonraki et ile ilgili, etli yediği yemekler yediğinde etin içinde kalan kalıntıların oluşturduğu ağır kokuyu özellikle hatırlatmak için diş ipini kullanması kullanmadığı takdir de puan kaybediyor. Oyunun işleyişi tamamıyla bilinçaltına hitap edecek şekilde tasarlandı. Yani ağzın temizliğini ihmal ettikten sonra midesinin rahatsızlanacağını, sinüzit olacağını ve dişlerinin döküldüğü zaman en önemlisi yüz yapısının bozulduğunu göstermek istiyoruz. O formatı gördüğü anda dişinin çürüdüğünün basit bir olay olmadığını dişinin çürümesinin yaşlı bir yüze dönüştüğünü görmesi bizim için çok önemli mesaj olacak kendilerine bilgi eğlenceli bir şekilde verilirse sürekli hale gelir. Nasıl ki futbol oynayan bir çocuk sıkılmıyorsa bilgiyi de bu şekle sokmak mümkün bu konuda başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Bu oyunu anne ve babaların özellikle oynamasını istiyorum. Çünkü bu oyunun faydalarını görünce çocuklarına rahatlıkla tavsiye ederler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA