Avluburun Mezarlığına Güvenlik Çemberi

Kartepe Belediyesi ilçe genelinde toprak kayması ve heyelan riski olan alanlarda taş duvar çalışması ile güvenlik çemberi oluşturuyor.

Avluburun Mezarlığına Güvenlik Çemberi
Özellikle yağışlı havalarda kayganlaşan güzergahlarda oluşan toprak kaymalarının önüne geçmek adına yürütülen çalışmaların bir ayağı da mahalle statüsüne kavuşan Avluburun Köy Mezarlığında gerçekleştiriliyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kabristanlık çevresinde 130 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğindeki alana bin ton taş kullanarak istinad duvarı örüyor.

Avluburun Mezarlığı’ndaki heyelan riskini azaltmak amacıyla düzenlenen çalışmanın kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Ekipler, yeni ve şık taş duvar örerek kabristanlık alanını da kent estetiğine uygun bir görünüm kazandırmayı hedefliyor.

Öte yandan Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sıklıkla kullanılan ve cemaatin yoğun olduğu 10 mezarlık ve cami bahçesini musalla taşı üstü dekoratif sundurma ile donatıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçe genelindeki dini tesisleri kapsayan bu projesi Kartepeliler tarafından da beğeni ile karşılandı. İlçe genelinde ana arter güzergahlara cepheli, sıklıkla kullanılan ve cemaatin yoğun olduğu 10 mezarlık ve cami bahçesine musalla taşı üstü dekoratif sundurma uygulaması başlatıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kent dokusuna uygun görsel güzelliği artıracak çalışmalarımıza halkımızın verdiği destek bizlerin de çalışma şevkini artırmaktadır. Sağlık, eğitim ve dini tesislerimizin eksikliklerinin giderilmesi noktasında, yaptığımız çözüm odaklı çalışmalarımız geniş yelpazede sürecektir” dedi.

Kaynak: İHA