Anadolu Velayet Gençliği Topluluğu'ndan ASİMDER'e Ziyaret

Anadolu Velayet Gençliği Topluluğu üyeleri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Dernek faaliyetleri hakkında ziyaretçilere bilgi veren ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, sürgün ve katliamlara maruz kalan bir ailenin torunu olduğunu ve yaşadığımız bölgede 1915-1920 yılları arasında Ermeni çetelerinin katliam yapmadığı ev ve aile kalmadığını belirtti.

Dünya çapında yürüttükleri çalışmalarla sözde Ermeni soykırımı iddialarının haksızlığını ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Gülbey “Biz dernek olarak uluslararası arenada sürüldüğümüz, katliama maruz kaldığımız ve mallarımızın talan edildiği Ermenistan’ı tanımıyoruz. Çünkü o topraklar kadim Müslüman Türk topraklarıdır. 100 yıllığına Rusya tarafından dönemin Azerbaycan yöneticileriyle baskı altında yapılan anlaşmayla Ermenilere kiraya verilmiştir. Ermeniler de arkalarına Rusya’yı alarak o bölgede yaşayan Müslüman Türk ve Kürtleri sürgün etmişlerdir. Bunun yüzünden ASİMDER olarak sözde Ermenistan’ı tanımıyoruz, eninde sonunda ata toprağımız Revan’a döneceğiz” dedi.

Iğdır’da gençliğin durumu ve sosyal aktivitelerini inceleme kapsamında şehrin aktif dernek ve kuruluşlarını ziyaret etmenin yanı sıra şehrin başlıca sorunlarına çözüm önerileri noktasında gençlik olarak yardımcı olmak amacında olduklarını belirten Anadolu Velayet Gençliği Topluğu Koordinatörü Mehdi Taştan ise, “Iğdır’da gençliğin kültürel ve maneviyatta bir çöküş içerisinde olduğunu, bu konuda ise dernek ve teşkilatların acil olarak önlem alarak bu kayıp olan gençliği topluma yararlı bir fert durumuna getirerek kahve ve internet salonlarında çıkartmalıdırlar. Bölgemizde aktif çalışma yapan ASİMDER’in sözde Ermeni soykırımı meselesinde göstermiş olduğu başarılı çalışmaları gibi bu konuda da öncü olmasını bekliyor ve istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Anadolu Velayet Gençliği Topluluğu üyelerine Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamları içeren tarihi kitaplar hediye etti.
Kaynak: İHA