AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Günay'dan Han İlçesine Ziyaret

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Emine Nur Günay, Eskişehir'in Han ilçesini ziyaret etti. Eskişehir ilçelerinin potansiyelini her fırsatta dile getiren ve bu potansiyelin açığa çıkması için bir dizi girişimde bulunan Günay, 10 Mart’ta Eskişehir’de düzenlediği toplantı ile duyurduğu EİYAP (Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu) çalışmaları doğrultusunda ilçe ziyaretlerine başladı.Öncelikle Han Kaymakamı Rızvan Eroğlu’nu ziyaret eden Günay daha sonra AK Parti Han İlçe Başkanlığı'na geçti.

Emine Nur Günay ilçenin tüm dinamiklerini bir araya getirmek amacıyla bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Toplantıya ilçe kaymakamı, sivil toplum kuruluşları, yerli işletmelerin temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

Günay, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'İlçelerimizin değerlerini ve potansiyellerini bildiğim için yoluma ilçelerden başladım. Sizlerin de vermiş olduğu destekler ile ilçelerimizi hep birlikte kalkındıracağız. Üreterek, değer vererek, farkındalık yaratarak bu toprakları zenginleştirecek olan sizlersiniz' dedi.

Eskişehir'de kırsal kalkınma için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun vermiş olduğu destekler ile AB standartlarında yatırım yapılması için ortam hazırladıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kırsal alanda yaşayan hanımlarımızın desteklenmesi amacıyla TBMM’de ‘’Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi ‘’ ile ilgili alt komisyon kuruldu. Eskişehir’deki kadınlarımıza yönelik projelerimi bu komisyon ile uyumlu bir şekilde götüreceğim. Projelerin her aşamasında sizleri haberdar edecek ve yapacağım ziyaretlerde bunları sizinle paylaşacağım. Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız ile sürekli olarak iletişim halindeyiz. Önümüzdeki dönemlerde kadınlarımıza yeni fırsatlar oluşturmak için hazırlıklarımıza hız verdik.'

Eskişehir'de 10 Mart’ta EİYAP’ı tanıttığı sunumunda her ilçenin bir marka çıkarabilme potansiyeli olduğunu ve bunun için gerekli patent alımı, marka tescili gibi işlemlerle bizzat kendisinin ve ekibinin alakadar olacağını anlatan Günay, ‘’EİYAP himayesinde ilçelerimiz kendi markalarını çıkaracak, bu sayede ilçelerimizde refah seviyesi yükselirken bu gelişmeler ilimizide çok olumlu etkileyecek. Uzun vadede bu çalışmalarımız ülkemizin ekonomisine de katkıda bulunacak. Ben inanıyorum ki ilçelerimiz tüm dinamikleriyle çok güzel çalışacak. Ve biz bu anlamda tüm Türkiye’ye rol model olacağız' dedi.

Günay, programlarının ardından ilçe esnafını ziyaret etti. İlçe halkının sıcak yaklaşımından çok memnun olduğunu belirten Günay’a kahvehane ziyareti sırasında durumunu sorduğu yaşlı bir vatandaş ‘’İlk ziyaret edeceğim ilçe Han olacak demiştin. Sözünü tuttun. Sağol’’ diye karşılık verdi.
Kaynak: AA