Uluslararası Gayrimenkul Sektörünün Kalbi Türkiye'de Atıyor

Gayrimenkul sektörünün köklü fuarlarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı İstanbul Kongre Merkezi'nde açıldı 60'a yakın ülkeden bin 500'ü yabancı olmak üzere 3 bin 300 yatırımcının ön kayıt yaptırdığı fuarda 67 gayrimenkul şirketine ait projelerin tanıtımı ve satışı yapılıyor.

Uluslararası gayrimenkul sektörünün köklü ve prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey 2016 ziyarete açıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve 3 gün sürecek olan fuar için 59 farklı ülkeden 1.500'ü yabancı olmak üzere 3 bin 300 yatırımcı ön kayıt yaptırdı. Fuarı 10 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yurt içi ve yurt dışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarının da büyük ilgi gösterdiği fuarda yüzde 90'dan fazlası Türk veya Türk ortaklı olmak üzere 7 ülkeden 67 şirketin standı yer alıyor.

Türkiye gayrimenkul oyuncuları, konut alıcıları ve gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu, daha önce farklı ülkelerde de gerçekleştirilen fuar, son yıllarda inşaat ve gayrimenkul alanında küresel devler ligine çıkan Türkiye'de ilk kez düzenleniyor.

Fuar sayesinde Türkiye, sektörün en önemli eksikleri arasında gösterilen markalı gayrimenkul organizasyonuna da kavuşmuş oldu.

- Fuara özel avantajlar

Cityscape Turkey'e özel avantajlar ve lansmanlar nedeniyle, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları da fuara büyük ilgi gösteriyor.

Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Ofton gibi gayrimenkul sektörünün devlerinin yer aldığı fuara özel ödeme avantajları ve yüzde 20'ye varan indirimler, bireysel yatırımcılara da alırken kazandırıyor.

Birçok firma fuardaki stantlarında kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar sunuyor. Bazı projeler, peşin alımlarda fuara özel büyük indirimler uyguluyor. Bazı projeler ise Cityscape Turkey'e özel yüzde 20'ye varan ekstra indirimler sağlıyor.

Bazı firmaların projelerini ilk kez görücüye çıkardığı Cityscape Turkey'de ödeme ve indirim avantajlarının yanı sıra yeni lansmanlar ve birçok prestijli projeyi bir arada inceleme fırsatı sunuluyor.

- 'Türkiye markalı bir gayrimenkul fuarına kavuştu'

Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, açılışta yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, 'Cityscape Turkey'in ilk günü, beklentilerimizin de üzerinde bir ilgi ile geçiyor. Fuarımızın, hem yatırımcılar hem gayrimenkul geliştiriciler, hem de bireysel konut alıcıları için çok kazançlı bir organizasyon olmasını diliyoruz' dedi.

Cityscape'i Türkiye'ye taşıyan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen ise 'Bu organizasyonla Türkiye gayrimenkul sektörü hak ettiği markalı gayrimenkul fuarına kavuşmuş oldu. Bu başarıya katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz' diye konuştu.

Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açan fuar, 26 Mart'ta sona erecek.
Kaynak: AA