Sinpaş Genel Müdürü Gacemer Açıklaması 'Konut Sektöründe Yüzde 4 Büyüme Hedefi Var'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, yılın ilk çeyreğinin konut sektöründe hazırlık evresi olduğunu belirterek yıl sonunda sektörün yüzde 4 büyüyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Sinpaş GYO, Queen Central Park, Sinpaş Palas, Bursa Modern gibi projeleriyle gayrimenkül sektörünün uluslararası organizasyonlarından Cityscape Fuarı’nda yerini aldı. Sinpaş GYO’nun Queen Central Park projesinin reklam yüzü Kraliçe Elizabeth’e benzerliğiyle tanınan Oyuncu Mary Reynolds da fuar alanında katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, fuar alanında yaptığı açıklamada 2016 yılında sektör olarak ilk çeyreğe hazırlık dönemi olarak baktıklarını belirtti.

Gacemer, konut sektörününü Ocak ayının geçen yıla göre yüzde 5 gibi bir düşüşle kapattığını söyleyerek "Genellikle markalı konut projeleri ocak şubat aylarında hava şartlarından dolayı hazırlık dönemi geçirir. Mart, Nisan, Mayıs ayları bizim için sezondur. Biz de 15 gün önce ilk projemizi 2016 yılı içinde lanse ettik. Geçen yıl bir önceki yıla göre artışla tamamlamıştık. 2016 da da yüzde 3-4 arası büyüme hedefi var. Konut sektörünün bu paralelde büyüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

“QUEEN CENTRAL PARK İÇİN ÇOK TİTİZLENDİK”

Queen Central Park projesinin İstanbul’un simge projesi olacağına dikkat çeken Gacemer, “Queen Central Park, bizim mart ayındaki lansmanını yaptığımız ilk projemizdir. Yaklaşık 1 milyar 250 milyon TL ciro değeri olan önemli bir projedir. Şehrin simge projelerinden birisi olacak. Ağırlıklı konut yatırımlarına odaklanmış bir şirket olarak şehrin göbeğinde bu denli bir önemli bir lokasyonda proje yaparken gerçekten çok titizlendik, detaylı çalıştık. İnsanlarda bu konforu yaşayabilmek için şehir kıyılarına giderken biz o konforu şehir içinde yaşatacağız. Queen Central Park projesini çok özgün bir mimariyle tamamladık. Taçlı bir modernize edilmiş İstanbul’u taçlandıracak proje yapma amacıyla yola çıktık. Projenin yaklaşık yüzde 25’ini satmış bulunmaktayız. Biz 2016’ya iyi girdik” ifadelerini kullandı.

“İNCEK BÖLGESİNİ KEŞFETTİK”

Ankara’nın artık Sinpaş markasının damgasını vurduğu bir şehir olduğunu dile getiren Gacemer, Ankara’da konut deyince akla akla gelen bir iki markadan biri olduklarını söyledi.

Gacemer, projeleri sorduğumuzda Sinpaş projelerinin ilk üçte sayıldığını belirterek ”Ankara’da şehrin içinde Oran, Çankaya, Gaziospanpaşa bölgesi var. Ankara’da konut sektörünün keşfetmediği İncek bölgesinde yapmış olduğumuz ’İncekLife’ adında ki projemiz akla gelen ilk üç marka arasında. Ankara müşterisine, ’Konut almak isterseniz nelerleri tercih edersiniz?’ diye soru yönelttiğimizde burada İncek ve Oran ilk üçte çıkıyor. Sinpaş GYO’nun yatırımları da İncek ve Çankaya’da projelerimiz var. Onun dışında Gaziosmanpaşa projemiz var, Ekim ayına hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA