Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Havza'da program düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde Şehit Osman Ünal Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programa Kaymakam Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Belediye Başkanı Murat İkiz, Cumhuriyet Savcısı Samet Can Acar, protokol üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Programda öğrenciler tarafından Çanakkale konulu oyunlar, slayt gösterimi gerçekleştirildi, şiirler okundu.

Programın sonunda Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat, programda görevli öğrencilere verilmek üzere Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam’a bayrak hediye etti. Saat, kendisinin Kıbrıs Gazisi olduğunu belirterek, 'Bugün bir kez daha anladım ki gençlerimiz olduğu sürece vatan bölünmez, bayrak inmez.' dedi.

Sağlam, yaptığı konuşmada, gösteride emeği geçen öğrencilere teşekkür ederek, 'Böylesi kutsal bir emaneti öğrencilerimize ulaştırmak gurur verici bir vazife. Tüm şehitlerimizi saygı ile yad ediyoruz.' ifadesini kullandı.

Başkan İkiz ise Çanakkale'nin bir ulusun direniş ve diriliş destanı olduğunu vurgulayarak, 'Allah bir daha böyle bir olayı milletimize yaşatmasın. Dünya var oldukça Türk milleti Çanakkale şehitlerini minnet ve rahmetle anacaktır. Ülkemizde terör can yakmaya devam ediyor. Bir dönem Havza'da yaşamış ve şehadet şerbetini içmiş bir kardeşimizi daha toprağa verdik. İnşallah kısa sürede terör belasından kurtuluruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA