Kovancılar Doğalgaza Kavuşuyor

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından yapılan çalışma ile 6 bin aboneye ulaşılması halinde ilçe doğalgaza kavuşacak.

Kovancılar Doğalgaza Kavuşuyor
Kovancılar ilçesinin doğalgaza kavuşması için düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Belediye Başkanı Hacı Akpınar, ilçe oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar, işadamları ve ilçenin önde gelenleri katıldı.

Toplantıda 6 bin aboneye ulaşılması halinde ilçeye en kısa sürede doğalgaz geleceği belirtildi. İlçeye doğalgaz getirilmesi için çalışma başlatacaklarını aktaran Kaymakam Hasan Gündoğdu, “İnşallah kısa süre içerisinde 6 bin aboneyi yakalarız. Yatırılan paralar hiçbir zaman zayi olmaz, en kötü ihtimal parasını geri alır” dedi.

Kovancıların iyi bir durumda olduğunu aktaran Belediye Başkanı Hacı Akpınar ise, “İlçeye gelen doğalgazdan Palu’da yararlanacak. Biz öncülük yapacağız. Tümüyle el ele vererek bu dinamizmi ortaya koyacağız. 6 bin aboneye ulaştığımız zaman hemen başvurumuzu yapacağız ve doğalgazın kısa sürede getireceğimiz umut ediyoruz. TOKİ’de bin 200 konut var, hepsinin en kısa sürede doğalgaz aboneliğinin yapılacak. Şuanda 178 kişi başvuru yaptı, parasını yatırdı. Bir komisyon kuracağız, kaymakamlık ve belediyemiz yer alacak. Bundan sonra bu hesaplar belediyemiz üzerinden yürüyecek. 3 ay içerisinde biz bunu sonuçlandıralım. Devlet sırtımızda ben başarısız olacağımızı düşünmüyorum. Abonelik bir avantajdır” diye konuştu.

Toplantıya katılanlarda merak ettikleri konuları sorarak, başvuru öncesinde bilgi aldı.
Kaynak: İHA