Kayahan Doğum Gününde Şarkılarıyla Anılacak

Kayahan'ın 67. doğum yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 'İyi ki Doğdun Kayahan' konserinde eşi İpek Açar ve sanatçı dostu Nilüfer, geçen yıl vefat eden sanatçının şarkılarını seslendirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, geçen yıl vefat eden Türk pop müziğinin güçlü sesi Kayahan’ı 67. yaş gününde Nilüfer ve İpek Açar’ın seslendireceği şarkılarla anacak.

Geçen yıl vefat eden ses sanatçısı ve besteci Kayahan, 67. yaş gününde, eşi İpek Açar ve sanatçı dostu Nilüfer'in seslendireceği şarkılardan oluşan 'İyi ki Doğdun Kayahan' konseriyle yad edilecek.

Konserde, Nilüfer ve İpek Açar’ın yanı sıra sürpriz sanatçılar Kayahan şarkılarını seslendirecek. Müjde Uzman’ın sunuculuğunu üstleneceği konserde, “Esmer Günler”, “Bir Aşk Hikayesi”, “Emrin Olur”, “Mor Menekşe”, “Gönül Sayfam”, “Odalarda Işıksızım” ve “Yemin Ettim” gibi Türk pop müziğine damgasını vuran birçok eser seslendirilecek.

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından halka açık ve ücretsiz düzenlenen konser, 29 Mart Salı günü saat 20.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

- Kayahan

Türk pop sanatçısı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar, 29 Mart 1949’da İzmir’de doğdu. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçiren Kayahan, daha sonra İstanbul’a yerleşti. 1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla “Altın Portakal” ödülünü kazandı. Albüm çalışmalarının yanı sıra 1989’da “Ve Melonkoli” ve 1990’da “Gözlerinin Hapsindeyim” ile iki kere Türkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması’na katıldı.

3 Haziran 1991 tarihinde çıkarttığı “Yemin Ettim” adlı albümüyle satış rekoru kıran Kayahan, “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıyla tanındı. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını söyleyen ve yaptığı her albümü bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve söz yazarının önemini gösteren ilk müzisyenlerden biri oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı’nda yüz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti. Doğa ve çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini artırmak amacıyla gönüllü olarak çalışmalara katıldı ve pek çok yardım konseri verdi. Birçok şarkısı ve bestesi ile sanat dünyasının bilinen ve başarılı bulunan isimleri arasına girmeyi başaran Kayahan, geçirdiği rahatsızlık sebebiyle 3 Nisan 2015 tarihinde vefat etti.

Kaynak: AA