İsrail Askerinin Yaralı Filistinliyi Katletmesi Kamerada

Askerin, yerde yaralı halde yatan bir Filistinliyi başından vurarak öldürdüğü anın görüntüleri ortaya çıktı İsrail Başbakanı Netanyahu: 'Bugün El Halil'de yaşananlar, İsrail ordusunun değerlerini temsil etmiyor. İsrail ordusu, askerlerinden angajman kurallarına göre dengeli bir biçimde hareket etmesini beklemektedir'

Bir İsrail askeri, yerde yatan yaralı Filistinliyi başından vurarak katletti.

İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem'in Youtube üzerinden yayınladığı ve bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da 'bir askeri bıçakladıkları' iddiasıyla öldürülen iki Filistinliden birine ait olduğu bildirilen görüntülerde, bir İsrail askerinin, yerde yatan yaralı genci başından vurarak katlettiği görülüyor.

Görüntülere göre, 'infaz' öncesinde, Filistinlinin yerde yatarken başını hareket ettirmesinden hala ölmemiş olduğu anlaşılıyor.

İsrail askeri, söz konusu Filistinlinin yakınına gelerek başına nişan alıyor.

Bu esnada çevredeki diğer bazı İsrail askerleri, silah sesini duymamak için kulaklarını kapatıyor.

Görüntüleri yayınlayan ''B'Tselem'' adlı insan hakları örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, öldürülen gencin Abdulfettah eş-Şerif isimli 21 yaşındaki bir Filistinli olduğu belirtildi. Kurum bünyesinde çalışan araştırmacı İmad Ebu Şemsi'nin, olay anını kameraya aldığı ifade edilen açıklamada, 'olay yerindeki İsrail sağlık ekiplerinin yaralı halde caddede yatan eş-Şerif'i görmezden geldiğine ve durumu daha iyi olan İsrail askeriyle ilgilendiğine' dikkat çekildi.

İsrail askerlerinin bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'da 'bir askeri bıçakladıkları' iddiasıyla Filistinli Abdulfettah eş-Şerif (21) ve Remzi el-Kasravi'yi (21) öldürdüğü bildirilmişti.

- Netanyahu'dan açıklama

İsrail ordusu, görüntünün yayınlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitine kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da 'Bugün El Halil'de yaşananlar İsrail ordusunun değerlerini temsil etmiyor. İsrail ordusu, askerlerinden angajman kurallarına göre dengeli bir biçimde hareket etmesini beklemektedir' ifadelerini kullandı.

Geçen yılın ekim ayından bu yana hemen hemen her gün, 'İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu' iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor. Ekimden bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 200'ü geçerken, aynı dönemde öldürülen İsraillilerin sayısı da 30'u aştı.

'İsrail güçlerinin sokak ortasında yargısız infazda bulunduğu' yönünde uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinden gelen eleştiriler giderek artıyor.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te 200 bin civarında Yahudi yerleşimci bulunuyor.

Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.
Kaynak: AA