GEKA Yönetimi Yatağan'da Toplandı

Aydın Denizli ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın 79. yönetim kurulu toplantısı Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Yatağan Elektrik Üretim A.Ş. salonunda yapıldı. Toplantıya GEKA Yönetim Kurulu dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlık etti. Toplantıya, Yönetim Kurulu üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

GEKA Yönetimi Yatağan'da Toplandı
FUARLARDA GÜNEY EGE’NİN TANITIMI YAPILDI

GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Denizli Vali Şükrü Kocatepe toplantı öncesi yaptığı açıklamada, ülkemizde Osman Hamdi Bey tarafından ilk Türk bilimsel arkeolojik kazılarının başlatıldığı yerlerden biri olan Lagina’ya ve ayrıca UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Stratonikeia Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Muğla’nın Yatağan ilçesinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kocatepe, “Ajansımız, Güney Ege Bölgesi’nde öncelikle turizm ve diğer lokomotif sektörlerin tanıtımında etkinliğin sağlanması için özel sektör, kamu kuruluşları ve STK’lar arasında işbirliği sağlayarak, ulusal ve uluslararası platformlarda ortak tanıtım faaliyetleri yürütmektedir. Bu kapsamda, 28-31 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul 20. EMITT Fuarı ile 14-22 Şubat 2016 tarihlerinde yine İstanbul’da düzenlenen Avrasya Boat Show fuarına, bölgedeki yat imalat sektörünün uluslararası bir fuarda tanıtılması amacıyla stant açarak katılım sağlamıştır” dedi.

Ajans olarak Güney Ege Bölgesinde öne çıkan sektörler ve geliştirilmesi istenen alanlara ilişkin tematik faaliyetler düzenlediklerini belirten Kocatepe, “Bu kapsamda, 7 Mart 2016 tarihinde üçüncü kez ‘Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstiller Konferansı’ düzenlenmiştir. Güney Ege Bölgesi’nde özellikle Denizli’de teknik tekstil üretimine yönelik alternatif çözüm önerilerinin konunun uzmanlarınca konuşulduğu konferansımızı önümüzdeki yıllarda da düzenlemeyi planlıyoruz. Bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama, fizibilite ve benzeri faaliyetlerin desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlayan Teknik Destek Programını ilan ettik. Her iki programız kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarımızın başvurularına 2016 yılı bitimine kadar açık olup, uygun projeler bu kapsamda desteklenecektir” dedi.

GÜNEY EGE TİCARET VE SANAYİ ODALARI BİLGİ SİSTEMİ KURULACAK

Güney Ege Bölgesindeki Muğla, Aydın ve Denizli illerindeki Ticaret ve Ticaret Sanayi odaları arasında bilgi sistemi kurulması çalışmalarının olduğunu açıklayan GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Kocatepe, “Bugünkü toplantımızda ayrıca, bölgemizdeki tüm ticaret ve sanayi odaları, oda üyesi işletmeler, Ajansımız ve vatandaşlarımız arasında bir veritabanı üzerinden işbirliğini kolaylaştırmak, odaların üyelerine online hizmet sunmasını sağlamak amacıyla Güney Ege Ticaret ve Sanayi Odaları bilgi sisteminin kurulması konusunu görüşerek değerlendireceğiz” dedi.

Toplantıda 2015 yılına ait Ajans birimlerinin faaliyet raporları ile Ajansın 2015 yılı için planlanan ve gerçekleşen bütçe uygulamaları gözden geçirildi.
Kaynak: İHA