Avrupa'ya 'Çifte Standart' Suçlaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "DAİŞ konusunda gösterilen hassasiyetin özellikle Avrupa’daki bazı dostlarımız, Batı’daki bazı dostlarımız tarafından PKK konusunda gösterilmemesi kuşkusuz açık bir çifte standarttır" dedi.

Avrupa'ya 'Çifte Standart' Suçlaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, "Türkiye’nin farklı terör örgütlerinin ciddi saldırıları altında olduğunu anlatan Çelik, "Bunun neticesinde şehit veriyoruz. Çok büyük acılarla tarihimizin can yakan sayfaları olarak sivil vatandaşlarımızdan da bu terör saldırıları sonra kayıp veriyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye, etrafımızdaki gelişmeler bağlamında ideolojisi farklı, etiketleri farklı ama hedefleri bir olan birden çok terör örgütünün saldırısı altında. Bunlar, DAİŞ denilen terör örgütü insanlık tarihinin gördgü en büyük katliamlara imza atmaktadır. Aynı şekilde, PKK terör örgütü, Suriye kolu olan PYD, YPG ve aynı şekilde DHKP-C ve benzeri terör örgütleri dört bir koldan Türkiye’yi kuşatmaya çalışmaktadır. Gördüğümüz tablo, bütün bunların Türkiye’de bir istikrarsızlık ortamı yaşatmak, bu istikrarsızlık ortamının doğuracağı türübülans içerisinde daha çok alan açmak ve Türkiye’nin kazanımlarını berhava etmeye çalışmak şeklinde çok yönlü bir hedef paketi ile davrandıklarını görüyoruz" şeklinde konuştu.



"TOPYEKÜN TAVIR ALMALIYIZ"

"Türkiye’nin içerisinde teröristlere karşı yürütülen operasyonların engellenmeye çalışılması şeklinde bazı eylemler ortaya çıkıyor" diyen Çelik, "Türkiye, bütün bu terörist faaliyetlere karşı dimdik ayakta durmaktadır. Bunların, Türkiye’nin tamamını hedef aldığı, tamamının huzurunu, bir arada yaşama iradesini yok etmeye çalıştığı, açık ve net bir biçimde görülmektedir. Bu süre içinde dünyadaki dostlarımızdan çeşitli kereler bizim yanımızda durmalarını talep ettik. Yanımızda ilkeler çerçevesinde duran ve Türkiye’nin acısını paylaşan dünyadaki tüm dostlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz. Fakat, Türkiye’yi anlamakta zorlanan, terör konusunda çifte standartlı davranan, ilkeler ve prensipler temelinde birtakım çıkarlar temelinde bu olaya yaklaşanların geçmişte yapılan hatalardan daha vahim hatalar yaptıklarının da altını çizmek isteriz. Geçmişte, konjonktürel değerlendirmelerle ya da birtakım çıkar hesaplarıyla terörist örgütler arasında farklı değerlendirmelerde bulunulması, uluslararası güvenliği tehdit eden daha büyük sorunların ortaya çıkmasına yol açmıştır. Bütün terör örgütlerinin bir safta olduğu bir anlayışa kavuşulmadan küresel terörle mücadele etmenin imkanının olmadığı görülmektedir. Bu sadece Ankara, İstanbul meselesi değildir. En son Brüksel’de de gerçekleşti, bu vesileyle Belçika’nın yanında da durduğumuzu, bu terör eylemine karşı Belçika yurttaşları ve hükümetinin acısını paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Bu terör eylemini gerçekleştirenleri de lanetliyoruz, bu insanlığın ortak acısıdır" açıklamasında bulundu.

Çelik, konuşmasında şunları kaydetti: "Dünyanın herhangi bir yeri bütün bu terör örgütlerine karşı topyekün tavır almalıyız. DAİŞ konusunda gösterilen hassasiyetin özellikle Avrupa’daki bazı dostlarımız, Batı’daki bazı dostlarımız tarafından PKK konusunda gösterilmemesi kuşkusuz açık bir çifte standarttır ve bu zannedilmesin ki DAİŞ konusundaki mücadeleye daha çok yoğunlaşılmasına yol açacak ve bu terör örgütüyle mücadeleyi daha artıracaktır. Tam tersine siz DAİŞ terör örgütüne yoğunlaşacağız diye PKK terör örgütünü görmezden geldiğiniz zaman ya da başka bir terör örgütüne karşı hafifletici sebeplerle yaklaştığınız zaman aslında terör örgütleri bileşik kaplar teorisi gibi çalışır, biri hemen diğerinin yardımına koşar, o sizin himayenizde rahat bir şekilde at oynatır, topyekün olarak terörün alanının güçlenmesine dönük olarak belli bir işbirliği içerisinde toplumsal barış ve uluslararası düzeni tehdit ederler. Dolayısıyla, DAİŞ’le gerçekten mücadele etmek istiyorsa birileri burada ilk önce prensipler konusunda karara varmalıdır. Başka terör örgütlerini görmezden gelerek bir başka terör örgütüyle mücadele etmek mümkün değildir. Birisi eğer DAİŞ’le mücadele edeceğim diye PKK’yı görmezden geliyorsa ya da PKK’yla mücadele edeceğim diye DAİŞ’i görmezden geliyorsa bütün bunlar birbiriyle çelişkili tutumlar olur. Türkiye, burada belli prensipler temelinde hareket ediyor. Biz, PKK, DAİŞ ve diğer bütün terör örgütlerine ilkesel yaklaşıyoruz. Bütün dostlarımıza tekrar dayanışmaya çağırıyoruz."

Çelik, "PKK’nın propaganda çadırları kurması ya da benzeri faaliyetlerde bulunmasına müsaade edilmesi çifte standarttır. Bu çifte standarttan herkesin her aşamada uzak durması gerekmektedir" dedi.

Bir diğer konunun da PKK ve PYK konusundaki çifte standart olduğunu anlatan Çelik, PYD’nin PKK’nın Suriye’deki simetrisi olduğunu ifade etti.

PYD’yi maruz görülmesinin aslında DAİŞ’le mücadeleyi de zaafa uğratacağına dikkati çeken Çelik, bu terör örgütleri karşısında topyekün duruş gerektiğini söyledi.



"TERÖRLE MÜCADELE KAPSAMINDA SÜRDÜRÜLEN OPERASYONLAR KARARLILIKLA SÜRECEK"

Terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdürüldüğünü anlatan Çelik, bu operasyonların süreceğini ve bu işin onlar açısından çıkmaz sokak olduğunu ifade etti.

Çelik, "PKK’nın üst düzey savaş lordları unları Cizre, Silopi’de, Nusaybin’de ölüme sürerek aslında birtakım uluslararası denklemler içerisindeki kendi siyasal pozisyonlarını korumak amacıyla bu teröristleri kullanmaktadırlar. Dolayısıyla, PKK yönetiminin hesaplarının bir parçası olarak bu teröristler bir hiç uğruna yok olacaklardır. Bu şekilde herhangi bir şekilde Türkiye’de ulaşılacak siyasi amaç yoktur" dedi.

Kaynak: İHA