Altındağ'da Dönüşümün Göstergesi, 1 Yılda Verilen Ruhsat Sayısı

Kentsel dönüşüm adına attığı adımlarla vatandaştan tam not alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçenin daha modern bir hale gelmesi için gece gündüz çalışıyor. Altındağ’da 1 yıl içinde verilen ruhsat sayısı 2003 yılında 68 iken, 2015 yılında bu sayı 602 oldu.

2015 YILINDA 600’DEN FAZLA İNŞAAT RUHSATI VERİLDİ

Altındağ Belediyesi’nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Altındağ’daki yapılaşmanın hızını ortaya koydu. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı sayısında da artış yaşandı. Altındağ Belediyesi tarafından 1 yılda verilen inşaat ruhsatı ve iskân raporu verileri, Altındağ’daki gelişimi gözler önüne serdi.

YILDA 15 BİN KONUT YAPILIYOR

İmar Kanunu’na uygun bir şekilde inşaatların başlanmasını sağlayan bu izin belgeleri Altındağ’daki dönüşümün en somut örneği… Hızlı bir şekilde gecekondulardan arınan Altındağ’da, yıl içinde yaklaşık 15 bin konut yapılıyor.

2015 yılında Altındağ’da en çok yapılaşmanın olduğu mahalleler arasında ilk sırada Karapürçek Mahallesi yer alırken, ardından Beşikkaya, Feridun Çelik, Çamlık ve Battalgazi mahalleleri geldi. Karapürçek mahallesine verilen ruhsat sayısı 88 olurken, Beşikkaya Mahallesi’ne 53 ruhsat izni, Feridun Çelik mahallesine 38 ruhsat izni, Çamlık Mahallesi’ne 27 ruhsat izni, Battalgazi Mahallesi’ne de 24 ruhsat izni verildi.

Müteahhitler yıl içinde 25 mahallede Altındağ Belediyesi’nden toplam 602 ruhsat izni aldı.

İSKAN KONUSUNDA DA REKOR BİR SAYIYA ULAŞILDI

2015 yılında iskan konusunda da rekor bir sayıya ulaşıldı. Altındağ’da inşaatı tamamlanan ve kontrolleri yapılan 528 binaya iskan verildi.

İskân ruhsatı için gerekli olan tüm belgeleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen Altındağ Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı yaşam alanlarının kapısını araladı. Bunun sonucunda vatandaşlar, inşaat çalışmaları biten bu yapılarda yasal olarak oturma izni elde etti.

ALTINDAĞ ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Son 1 yıl içerisinde verdiğimiz ruhsat sayısı gösteriyor ki, Altındağ’da 600’den fazla yeni bina inşaatı başlamış. Bu da on binlerce kişinin modern konutlara taşındığı ve hayatının değiştiği anlamına geliyor.” dedi.

Başkan Tiryaki Altındağ’daki yapılaşmanın tüm hızıyla devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA