Vali Balkanlıoğlu, Ödüllü Aşçılarla Buluştu

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Mutfak Günleri' yarışmasında dereceye giren öğrencileri makamında ağırladı.

14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında yapılan 'Mutfak Günleri' yarışmasında dereceye giren Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Farklı kategorilerde gümüş ve bronz madalya kazanan öğrencilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, okul müdürü İsa Ünal, öğretmenler Ayşegül Aydoğan ve Orhan Aydoğan da ziyarette hazır bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, dereceye giren öğrencilerin sadece Ordu'yu değil, Türkiye'yi en güzel şekilde temsil ettiğini belirterek, 'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını, dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmada etkin bir rol oynuyor. Ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası gastronomi yarışmasında dereceye giren yarının ünlü aşçıları olacak öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum' dedi.

Okul müdürü Ünal ise 30 ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere 2 bin öğrenci aşçının katıldığı yarışmada gümüş ve bronz madalya ile döndükleri için mutlu olduklarını belirterek, 'Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde Karadeniz Bölgesi'nden katılan ve derece ile dönen tek okul biz olduk. Ordu ve Karadeniz mutfağını en iyi şekilde temsil edip, tanıttığımızı düşünüyorum' diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler, Vali Balkanlıoğlu'na kalp şeklinde yaptıkları 'Isabella' isimli tatlı ikram etti.

Kaynak: AA