Uşak Üniversitesi'nden Anlamlı Nevruz Etkinlikleri

10. Yıl Uluslararası Nevruz Bayramı Etkinlikleri kapsamında Uşak Üniversitesi’nde etkinlikler yapıldı.

Uşak Üniversitesi'nden Anlamlı Nevruz Etkinlikleri
İlk etkinlik 21 Mart 2016 tarihinde Uşak Üniversitesi Öğrenci Çarşısında yapılan Nevruz aşı dağıtımı oldu. Nevruz Aşını dağıtan Rektör Çelik herkesin Nevruz Bayramını kutladı. Nevruz Aşı dağıtımına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ile Cengiz Soykan, öğrenciler ve üniversite personeli katıldı.

İkinci etkinlik 22 Mart 2016 tarihinde Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda konuk ülkelerin katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, eşi İmran Çelik, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı Türksoy Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kojogeldi Kuliyev, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Kazakistan Naz Halk Dansları Topluluğu, Kazakistan Taraz Üçlüsü, Kırgızistan Kız Kıyaz Halk Dansları Topluluğu, Kırgız Halk Müziği ve Pop müziği Sanatçıları, Kırgızistan Ayköl Halk Dansları Topluluğu, Bosna Hersek Halk Dansları Topluluğu, Özbek Halk Müziği Sanatçıları ve Türkiye Temsilcisi Uşak Üniversitesi Halk Dans Topluluğu yer aldı.

Programda konuşma yapan Rektör Çelik ilk olarak terörün dininin ve milliyetinin olmadığına inandıklarını belirterek; “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, senin teröristin kötü, benimki iyi anlayışına da katılmıyoruz. Terör ne kadar kötü ise, teröristi himaye etmek, yardım ve yataklık etmek de o kadar kötüdür. Geçen hafta kritik bir zirvede, Avrupa Birliği’nin kalbinde PKK’ lı teröristlere çadır kurdurmayı ve paçavralarını sallandırmalarına müsaade edilmesini de kınıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında, baharın müjdecisi Nevruz’un bolluk ve bereketin simgesi, yeniden dirilişin işareti olduğunu söyleyen rektör Prof. Dr. Sait Çelik şunları belirtti: “Nevruz, yüreklerimizin yeni umutlarla dolup taştığı, gönüllerimizde çeşitli duyguların birbirine karıştığı, dostluğun ve muhabbetin arttığı günlerdir. Kış mevsiminin çok sert geçtiği, tarıma ve hayvancılığa dayalı fakir toplumlarda baharın gelmesi elbette ki daha büyük sabırsızlıkla beklenir. Erzak depolarının bittiği, hayvanların beslenme zorluğu çektiği, uzun kış şartlarının bitimini simgeleyen Nevruzla birlikte hayat kolaylaşmaktadır. Baharın gelişini beklemek açısından, kişi başı milli gelirimizin 3 bin dolar olmasıyla 11 bin dolar olması arasında doğal olarak fark olacaktır. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ise 25 bin dolar hedefimiz var. Sevgili gençler 2023 hedeflerimizi yakaladığımız takdirde her mevsimimiz önemli ölçüde bahar havasında geçecektir. Bu hedef, her birinizin iyi bir işi ve geliri olacağı anlamına gelmektedir. Zenginleşmiş ve huzuru yakalamış toplumlar için her mevsim ayrı bir güzellikte olacaktır. Üniversiteleşme tarihinde küçük bir zaman dilimi olan 10. Yılımızı kutluyoruz. Dün Amerika’dan bir heyet ziyaretimize geldi. Övünmek gibi olmasın ama; kampüsümüzü çok beğendiklerini ve şuana kadar gördükleri üniversite kampüslerinden en güzellerinden birisi olduğunu gıptayla ifade etmişlerdir. Bir fakülte binasının bile ancak 14 yılda tamamlanabildiği günleri çok iyi biliyorum.” Dedi.

REKTÖR ÇELİK: “ARTIK HEDEFLERİ VE İDDİALARI OLAN BİR ÜLKEYİZ”

Rektör Çelik konuşmasının sonunda; “Memleketimizdeki bu istikrarlı kalkınmayı çekemeyen emperyalist odaklar milletimizin kardeşliğine, birlik ve beraberliğini tuzaklar kurmaktadırlar. Biz bu filmleri defalarca izledik. Ne zaman ülkemiz ciddi hamleler yapsa, atağa geçse anarşi ve terörle karşılaşıyoruz. Nevruz Bayramını üzerimizdeki hesaplara son vermek için bir fırsata çevirmeliyiz. Nevruz Bayramını üzerimizdeki hesaplara son vermek için bir fırsata çevirmeliyiz. Kol kola ve omuz omuza vererek şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Aynı hayalleri kurmuş, aynı acılara katlanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış, ortak tarih ve medeniyet değerleri için mücadele etmiş bizlere de bu yakışır. Bu duygu ve düşüncelerle nevruz bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.”dedi.

TÜRKSOY Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kojogeldi Kuliyev ise herkesin Nevruz Bayramını kutladı. Kojogeldi Kuliyev başta Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik olmak üzere tüm üniversite personeline ve öğrencilerine gösterdikleri konuk severlikten dolayı teşekkür ederek Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’e plaket takdim etti.

Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik katılımcı ülke temsilcilerine teşekkür ederek plaket verdi.
Kaynak: İHA