Türkiye Ve İran Yapımı İlk Film Mayısta Sinemalarda

Türkiye ile İran arasında imzalanan anlaşmayla çekimleri Van'da yapılan ve iki ülke sanatçılarını beyaz perdede buluşturan 'Yarının Adı Başka' isimli film, mayıs ayında izleyiciyle buluşacak Yönetmen Delazy: 'İnsanların bu filmden memnun olacağını düşünüyorum. Çünkü filmimizde herhangi bir kesimi rahatsız edecek unsur bulunmamakta. Kesinlikle herkesin ailesiyle, gönül rahatlığıyla gidip, izleyebileceği ve kendinden bir şeyler bulabileceği bir film'

ÖZKAN BİLGİN - Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyan ve iki ülke sanatçılarını beyaz perdede buluşturan 'Yarının Adı Başka' isimli film, mayıs ayında sinemaseverlerle buluşacak.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sanatsal ve kültürel ilişkilerin de geliştirilmesi adına Türkiye ve İran arasında imzalanan ortak film yapımı anlaşması kapsamında, hikayesi yönetmen Mustafa Delazy'e, senaryosu ise İranlı yönetmen Muharrem Zeynelzade'ye e ait 'Yarının Adı Başka' filminin çekimleri ve montajı tamamlandı.

Büyük bölümü Edremit ilçesinin Köprüler Mahallesi'nde çekilen filmin yönetmenliğini Delazy ve Zeynelzade üstlendi. Filmde, İranlı yönetmen Zeynelzade, Türk oyuncular Volkan Keskin, Zelal Dere, Fırat Tanış, Metin Keçeci ve Selahattin Taşdöğen rol aldı.

Çekimleri 2 ay süren filmin yönetmeni Delazy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin Türkiye ile İran arasında yapılan ilk sinema filmi olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Doğal platolarının güzelliği nedeniyle çekimleri için Van'ı tercih ettiklerini ifade eden Delazy, şöyle konuştu:

'Çekimlerimiz gayet güzel ve başarılı geçti. Filmi İranlı yönetmen Zeynelzade ile çektik, o aynı zamanda oyuncu. Bu film, Zeynelzade'nin başrollerinde oynadığı ve dünya klasikleri arasına giren 'Bisikletçi' filminin devamı niteliğinde. Yönetmenlik ve yapımcılığın tamamen ortak olduğu filmde başrollerde yine Zeynelzade yer aldı. Set arkası ekibinin çoğunluğu İranlı, oyuncuların çoğunluğu ise Türk.'

- 'Sanat iki toplum arasındaki gerginliği yumuşatır'

Filmin iki ülke arasındaki kültür ve sanat işbirliği açısından önemli bir adım olduğunu söyleyen Delazy, sanatın her zaman iki toplum arasındaki gerginlikleri yumuşatan etken olduğunu belirtti.

Filmin çekim, kurgu, montaj gibi 6 aylık çalışmanın ardından mayıs ayında sinemalarda izleyiciyle buluşacağını kaydeden Delazy, şöyle konuştu:

'İnsanların bu filmden memnun olacağını düşünüyorum. Çünkü filmimizde herhangi bir kesimi rahatsız edecek unsur bulunmamakta. Kesinlikle herkesin ailesiyle, gönül rahatlığıyla gidip, izleyebileceği ve kendinden bi̇r şeyler bulabileceği bir film. İnsanlara görsel bir şölen sunmayı hedefliyoruz. Türkiye sinemasında insanlar biraz daha komediye yoğunlaşmış durumda. Ancak filmimizin dram ve aşk temasıyla çekildi. Seyirci durumu ne olur bilmiyorum ama bu filme gidip, izleyen insanların çok beğeneceğini ve arkadaşlarına da tavsiye edeceğinden eminim.'
Kaynak: AA