Turgutlu Borsası, Eski Başkanını Unutmadı

Turgutlu Ticaret Borsası, eski başkanı Bülent Koşmaz'ın adını verdiği sosyal tesisler ve tahlil labaratuvarın temeli atıldı.

Turgutlu Ticaret Borsası, eski başkanı Bülent Koşmaz'ın adını verdiği sosyal tesisler ve tahlil labaratuvarın temeli atıldı.

Tarım Ürünleri Gıda Çarşısı'ndaki boş alana yapılacak tesislerin temel atma töreni öncesinde ilçenin şehitleri ve vefat eden Turgutlu Ticaret Borsası üyeleri için mevlit okutuldu.

Törende konuşan Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını da yapan merhum Bülent Koşmaz adına yapılacak üç katlı sosyal tesiste, toprak, su, gıda ve yaprak tahlil laboratuvarının yanı sıra satış salonunun bulunacağını belirtti.

Orcan, 'Merhum Bülent Koşmaz abimiz Manisa’nın isimsiz kahramanıdır. İyi tarım uygulamalarının gerçekleşmesi için, çocuklarımızın daha sağlıklı besinlerle beslenebilmesi için Turgutlu’muz için büyük bir ihtiyaç olan laboratuvarın da temelini atıyoruz. Tek hedefimiz var. Ülkemizi karşılıksız seviyoruz. Bu topraklar Atalarımızdan bize emanet. Emaneti de bulduğumuz gibi veya daha iyi şekilde çocuklarımıza teslim etmeliyiz.' dedi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da yapılacak laboratuvarın Türk tarımına katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Turgutlu ilçe protokolü ile Bülent Koşmaz'ın eşi Saadet Koşmaz adını taşıyan sosyal tesislerin temelini attı.
Kaynak: AA