Sakaryalı Öğrencilerden Örnek Davranış

Sakarya'da lise öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçenin kapalı pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini taşıyarak yardım ediyor Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve proje sorumlusu Özdemir: 'Gerçekleştirdiğimiz bu projenin asıl amacı büyüklerin küçük nesillerden olan umutlarını artırma, yeni nesillerin güzel davranışlar geliştirmesine öncülük etmektir'.

Sakarya Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi Etik ve Değerler Kulübü öğrencileri, 'Size yardım edebilir miyim?' projesi kapsamında ilçenin kapalı pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini taşıyarak yardım ediyor.

Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve proje sorumlusu Murat Özdemir, AA muhabirine, projenin amacının toplumda yardımlaşma, güven ve farkındalık yaratma olduğunu söyledi.

Her hafta çarşamba günü Akyazı Kapalı Pazaryeri ve çevresinde alışveriş yapan vatandaşlara yardım ederek onların takdirini almak istediklerini belirten Özdemir, 'Gerçekleştirdiğimiz bu projenin asıl amacı büyüklerin küçük nesillerden olan umutlarını artırma, yeni nesillerin güzel davranışlar geliştirmesine öncülük etmektir.' diye konuştu.

Özdemir, projeyi öğrencilerle gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Yaşlılarımızdan durumu iyi olmayanlar var. Ellerinde büyük poşetlerle zorlanarak dolaşıyorlar. Ben de öğrencilerimize her çarşamba pazarda büyüklerimize yardım etmeyi teklif ettim. Onlarla beraber her çarşamba pazarda büyüklerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz ve devam edeceğiz. İnsanlarımıza bazı değerlerimizi hatırlatma, yardımcı olma ve büyüklerimize saygı çerçevesinde bir projeye imza atmak istedik. Sağolsun çocuklarımızda ilgi gösterdiler.'

- 'Ümidi kesilmiş bir nesil olmayı istemiyoruz'

Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi Etik ve Değerler Kulübü Başkanı Zübeyir Karakaya da projeye hocaları önderliğinde başladıklarını belirtti.

İlk zamanlar vatandaşların tedirgin olduğunu vurgulayan Karakaya, 'Gençlerden yardım edinmeyi unutmuşlardı, bunu ilk başta hatırlatmaya başladık. Ümidi kesilmiş bir nesil olmayı istemiyoruz. Ellerinde telefonla gezen bir nesil yerine bu şekilde ellerin de poşetlerle insanlara yardım eden bir nesil olmayı ümit ediyoruz. Bu şekilde biz bir farkındalık yapmaya çalıştık inşallah başarılı olmuşuzdur. İnşallah bu projemizi başkaları görür, esinlenir onlarda yapmaya çalışırlar.' dedi.

Okul öğrencilerinden Rahmiye İlerin ise yardım ederken vatandaşların şaşırdığını anlatarak, 'Çünkü artık zamanımızda böyle bir şey kalmadı kimse kimseye yardımcı olmuyor. Buna biraz üzüldüm açıkçası şöyle düşündüm ilerde bizde yaşlanacağız bugün yardım etmezsek kimse de ileride bize kimse yardım etmez. Bizim gibi genç insanlara yaşlı ve yardıma muhtaçlara yardım etmelerini diliyorum.' şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise öğrencilerin kendilerine yardım etmelerinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Kaynak: AA