Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, kamuda kadroya geçirilecek 750 bine yakın işçinin 160 binden fazlasının sağlık sektöründe çalıştığını söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, seçim öncesi AK Parti’nin kadro vaadi olduğunu ifade ederek, “Dün Sayın Başbakan yapmış olduğu açıklama, önemli bir açıklamadır. Bu açıklamada asıl işi yapanların kadroya geçirileceği ama bütün taşeronların kadrolu olacağı noktasında bir açıklama yapıldı. Dün de Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamaya göre, bunların emeklilik şartları 4 A’ya göre, yapılacak. Bu arkadaşlar 4 B’li olarak değerlendirilecek gibi bir açıklama söz konusudur. Tabi işin detayı şu an net olarak belli değil, bir kere asil işi yapanların net yapılmış değil, 750 binin tamamı geçecek, yoksa burada nasıl bir ayırdım yapılacak. Hangi statüde olacak. Sadece taşeron firma aradan çıkartılıp ona göre kamu işçisi mi değerlendirilecek, bunlarla ilgili netleşen bir şey durum yok. Buradan açıkçası farklı şeyler söylemek, insanları umutlandırmak çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Genel itibariyle atılan adımın olumlu bir adım, yani taşeronların kadroya getirilmeleri, taşeronların komu işçisi yapılması noktası önemli bir adım” dedi.

Sağlık sektöründe görev yapan vekil ebe hemşirelerin olduğunu ifade eden Memiş, “Kamu diş aile sağlığında çalışanlarımız var. Sosyal Aile Politika Bakanlığında çalışanlarımız var. Ek ders karşılığı öğretmen arkadaşlarımız var. Yine 4 C’liler var. 4 C’lilerin kadroya geçmesiyle ilgili olarak toplu sözleşme masasında bir kazandığımız var. Bu konuda bir komisyon kurulması yönünde, atanan 4 B’li arkadaşlarımız var. Biz öteden beri şunu söylüyoruz. ‘özellikle sağlık sektöründe hizmet tek elle verilmelidir. Kadrolu çalışan eliyle verilmeli, taşeron arkadaşlarız la taşeronlara verilen önemsemekle birlikte, bunun dışındaki farklı ünvanlarda farklı sözleşme alanlarında görev yapan, sağlık çalışanlarına ve sosyal hizmet çalışanlarına da kadro verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA