MASKİ'den Doğanşehir'e Yatırım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Doğanşehir ilçesinde su ve kanalizasyon alt yapısı için hazırlanan projenin 14 Nisan'da ihale edilerek çalışmalara başlanacağı bildirildi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü makamında ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Mumcu, ziyarette ilçenin 40-50 yıllık alt yapı sorunun bir yıl içinde çözüleceğini belirterek, hizmetleri kısıtlı bütçe ile yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

İlçenin su ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili hazırlanan proje hakkında bilgi vererek, 'Projeyle merkezdeki yaklaşık 10 bin nüfusu ilgilendiren hizmeti inşallah mayıs ayında başlayıp kısa bir süre içerisinde sıkıntıların tamamını çözeceğiz. MASKİ, Malatya'nın her yerinde çok ciddi projeleri kısıtlı maliyetlerle çözmeye çalışıyor. Bu projenin Doğanşehir İlçemize hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir de aciliyete göre tüm ilçelerin su ve kanalizasyon alt yapı sorununun tek tek çözüme kavuşturulacağını belirterek, 'En büyük ilçelerimizden birisi olan Doğanşehir’in proje çalışmaları tamamlandı. 14 Nisan’da ihalesini yapacağız. Mayıs ayının sonunda da inşallah çalışmalara başlayacağız. Çalışmayı bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. 2017'nin bahar aylarında Doğanşehir ilçemizin merkezinde su ve kanalizasyon hizmetini tamamlamış olacağız' değerlendirmesinde bulundu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük de şu an ilçenin alt yapı projesinin bittiğini 14 Nisan'da ihalesinin yapılacağını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: AA