KTO Karatay Üniversitesi Öğrencileri Avrupa Yolunda

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi koordinatörlüğü tarafından Erasmus+ 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Semineri gerçekleştirildi.

KTO Karatay Üniversitesi Öğrencileri Avrupa Yolunda
Öğrencilerin açık çağrılara hangi şartlarla ve nasıl başvuru yapacakları hakkında bilgiler veren KTO Karatay Üniversitesi Erasmus Uzmanı Gülsüm Mezgel Yartaş, “Öğrenim ve staj hareketliliği programları ile amacımız katılımcıların mesleki hareketliliğinin desteklenmesi ve iş gücü pazarında istihdam edilmesidir. Program ile katılımcıların yabancı kültürlere ve Avrupa Birliği’ne olan farkındalıkları artıyor. Programa katılmak için not ortalamanız ve dil sınavı sonucunuz dikkate alınıyor. KTO Karatay Üniversitesi olarak UNİKOP üniversiteleri ile konsorsiyum içerisindeyiz. Erasmus+ 2016 - 2017 dönemi öğrenim ve staj hareketliliği için son başvuru tarihi 1 Nisan olarak belirlenmiştir” diye konuştu.

ERASMUS+ PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Erasmus+ Programı ile eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik “Avrupa 2020 Stratejisi” hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik etmek amaçlanmaktadır. Yükseköğretim alanına özel olarak ise, kaliteyi artırmak, kurumların birbirleri ve iş dünyasıyla işbirliğini güçlendirmek programın hedefleri arasındadır. Programda hedef kitle; genel anlamıyla yükseköğretime taraf olan kurumlar ile bu kurumların çalışan ve öğrencileridir.
Kaynak: İHA