Hastalar İçin Hastanede Kütüphane Oluşturuldu

Sarıkaya Devlet Hastanesinde sıra bekleyen hastalar oluşturulan kütüphanede kitap okuyor, satranç, dama ve tavla oynuyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki devlet hastanesinde, sıra bekleyen hastalar için kütüphane oluşturuldu.

Oluşturulan kütüphane sayesinde hastalar ve yakınları, dilerlerse kütüphanede, dilerse sıra bekledikleri polikliniklerin kapısında kitap okuyabiliyor, kablosuz internet hizmetinden de yararlanabiliyor, satranç, dama ve tavla oynuyor.

Sarıkaya Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gökhan Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinin hastaların tam anlamıyla memnun ayrılmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Hastanelerinde çeşitli uygulamalar başlattıklarını, yaptıkları uygulamalar içerisinde hastalara kütüphane hizmeti sunduklarını anlatan Kahraman, ''Kütüphanede çeşitli romanlar, ansiklopediler yer almaktadır. Dileyen hastalarımız poliklinikte sıra beklerken bu kütüphane hizmetinden yararlanmakta ya da yatan hastalarımız yatakta bu kitapları okuyarak günlerini geçirmektedir. Hastalarımıza sunduğumuz hizmetler içerisinde satranç takımı ve tavla takımı bulunmakta. Yataklı serviste yatan hastalarımız bu oyunları oynayarak zamanlarını geçirmektedir.” dedi.

Kablosuz internet ağı sistemini hastanelerine kurdukları bilgisini de veren Kahraman, polikliniklerde bekleyen ve yatan hastaların bu hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlandığını belirtti.

Hasta yakınlarından Turgut Şener de hasta oğlu için geldiğini dile getirerek, kütüphanenin dikkatini çektiğini ve buradaki kitapları incelediğini ifade ederek, 'Hanımım çocuğumun yanındayken ben de burada boş zamanımı kitap okuyarak değerlendirdim. Zamanın nasıl geçtiğini de gerçekten bilmedim.' diye konuştu.

Burun ameliyatı olan ve hastanede yatan Mutlu Ay da 'Hemşire hanımdan rica ettik, satranç takımını bize verdi. Hem ben oynamayı biliyorum hem de arkadaşıma bu oyunu öğretiyorum. Çok güzel vakit geçiriyoruz' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA