Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Yaşlılarla Saygı Haftası Etkinlikleri

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle bazı etkinlikler düzenledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Yaşlılarla Saygı Haftası Etkinlikleri
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşlanma, her yaştan insanın sağlıklı, güvenli ve sosyal olarak aktif olabileceği bir hayat tarzını benimsemesiyle mümkün olacağını kaydeden Dr. Kadir Demirel, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak “Yaşlılara Saygı Haftası” etkinlikleri kapsamında Safiye Gönül Bayar Huzurevi’ni ziyaret ettikleri anlattı. Dr. Demirel, “Ziyaretimizde, yaşlılarımızla birlikte ‘Huzurevinde Kahvaltımı Yapıyorum, Fiziksel Aktivitemi Yapıyorum, Güne Zinde Başlıyorum’ etkinliğimizi gerçekleştirdik. Güne büyüklerimizin saygıyla ellerini öperek, sağlıkla ve birlikte olmanın güzelliğini yaşayarak başladık. Huzurevi ziyareti Vali Yardımcısı Şakir Erden, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin, Dr. Fulya Kurnaz, Dr. Emine Ünver Aker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ve Müdür Yardımcısı Yakup Pınar, Safiye Gönül Bayar Huzurevi Müdürü Muhammet Kahraman, Maide Bolel Huzurevi Müdürü Ali Dertli’nin katılımıyla gerçekleşti. Kahvaltı öncesi yaşlılarımız Devlet Hastanesi Fizyoterapisti Hülya Düzcesoy eşliğinde fiziksel aktivite yaptılar. Kahvaltı sonrası yaşlılarımızla Bocce oyunu oynayarak etkinliğimiz sona erdi” dedi.

Etkinlikler kapsamında Espark AVM’de yaşlı sağlığı konusunda halkı bilgilendirmek, duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amaçlı stant açıldığını ifade eden Demirel, bilgi ve danışmanlık hizmeti verilerek, broşür dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Her insan yaşlılık dönemini yaşayacağını vurgulayan Demirel, “Yaşlılarımıza sadece gün ve hafta nedeniyle değil her zaman ulaşalım, sağlıklı yaşamalarına yardımcı ve destek olalım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA