Aksaray'da Hayvan Üreticilerine Eğitim Verildi

Aksaray’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayvan üreticilerine eğitim verildi.

Aksaray'da Hayvan Üreticilerine Eğitim Verildi
Eğitim programı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa çok sayıda hayvan üreticisi katılırken, üreticilere alanlarında uzman Veterinerlik Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından eğitimler verildi.

Hayvan hastalıklarını önleme ve mücadele konularının ele alındığı eğitim seminerine Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök de katıldı.

Eğitim seminerindeki amaçlarının üreticileri daha bilinçli hale getirmek olduğunu belirten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, “Üreticilerimize hayvan hastalıkları hakkında, özellikle buzağı isalleri ve bunun gibi en çok görülen hastalıklar hakkında bilgiler vermek amacındayız. Üreticilerimiz bu tür hastalıklar nedeniyle buzağı kaybı yaşıyor. Bu kayıpların önlenmesi, üretim ve verimliliğin artırılması, üreticilerimizin kazançlarının artırılması amacıyla bugün bu programı düzenledik. Eğitim hayatın her alanında olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da çok önemli. Bu öneme binaen bizlerde üreticilerimizi bilinçlendirmek, bu tür hayvan kayıplarını önlemek için bu programı düzenledik. Böylelikle hayvan ölümleri de yaşanmaz, üreticilerimizin çiftlikleri de daha kazançlı hale gelir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray’ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu hatırlatarak, “Aksaray’da tarım ve hayvancılık gerçekten ön plana çıkmış bir sektör. Aksaray’ımız tarım ve hayvancılık şehri. Hem bitkisel üretim, hem de hayvansal üretim gayet iyi noktada. Türkiye’de süt üretiminde 346 bin ton ile ön sıralardayız. 11 bin ton et üretiminde de ön sıralardayız. Bizim için vazgeçilmez olan hayvancılık sektörünün de hayvan hastalıkları konusunda, işletme idaresi konusunda, sürü yönetimi konusunda eğitimler önem arz ediyor. Bakanlığımız tarımsal yayın ve danışmanlık hizmetleri kapsamında, ilimizde bulunan 6 birlik ile bizlerde eğitim programlarını düzenliyoruz” diye konuştu.

Eğitim alan üreticiler ise eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, birçok bilmedikleri şeyi öğrendiklerini ve eğitimin son derece verimli geçtiğini söyledi.

Kaynak: İHA