Ace Of Mıce Fuarı 14 Bin 496 Katılımcıyla Sona Erdi

İstanbul’un bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yaptığı kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün lider buluşması “ACE of M.I.C.E. Exhibition” sona erdi. Türkiye’nin tek, dünyanın ise en büyük üçüncü MICE (Meeting, Incentive, Congress, Events) fuarını Türkiye ve dünyadan toplam 14 bin 496 kişi ziyaret etti.

Ace Of Mıce Fuarı 14 Bin 496 Katılımcıyla Sona Erdi
Turizm Medya Grubu tarafından 2014 yılından beri düzenlenen kongre toplantı ve etkinlik sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan ACE of M.I.C.E. Exhibition, bu yıl yine dolu dolu içeriği, renkli etkinlik standları, simülatör oyunlarıyla ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşattı. Üç gün süren fuar İspanya’dan Azerbaycan’a, Avusturya’dan Yunanistan’a 25 ülkeden kongre büroları, etkinlik planlayıcıları ve kongre organizatörlerini bir araya getirdi. Fuara İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy da katıldı.

Fuarda oteller, etkinlik yönetimi firmaları, sahne dekor tasarımı, transfer, dönemsel insan kaynakları, ses, ışık, görüntü, video ve dijital çözümler gibi alanlarda faaliyet gösteren toplam 330 stant açıldı. Fuar 39 ülkeden 200 yabancı hosted buyer, yurt içi pazardan 400 kurumsal satın alıcı şirket, 150 visitor hosted buyer olmak üzere toplamda 750 hosted buyer ağırladı. Yoğun bir ticari işbirliği ağı oluşturun fuar, üç gün boyunca düzenlenen toplam 25 oturumda sektör profesyoneli 62 konuşmacıyı ziyaretçilerle bir araya geldi.

FUARIN SON GÜNÜNE “FUARCILIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ, SERGİLEME VE STAND TASARIMCILARI DERNEĞİ ÇALIŞTAY VE ZİRVESİ” DAMGA VURDU

Türkiye’de ilk kez düzenlenen fuarcılık sektörünün geçmişi ve geleceğinin konuşulduğu “Fuarcılık Sektörünün Geleceği, Sergileme ve Stand Tasarımcıları Derneği Çalıştay ve Zirvesi” ise, üç farklı oturumda düzenlendi.

Fuarın kapanış etkinliği olan zirvede fuarcılık sektörü masaya yatırıldı. Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Genel Müdürü Rüştü Argıt, UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, uluslararası fuarcılık sektöründen UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) Operasyonlardan Sorumlu Direktörü Sonia Thomas, ITE Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Vincent Brain, IFES (International Federation of Exhibition and Event Services) Başkanı Voicu Sferdianu gibi önemli isimlerin bulunduğu zirvede katılımcılar, ülkemiz ve dünyadan sektörün lider kurumlarının üst düzey yöneticilerini dinleme fırsatı buldu. Zirvede Türkiye’de trendi her zaman büyüyen bir iş olan fuarcılık mesleğinin değişim ve gelişim süreci konu edildi. İstanbul’un gelişmiş alt yapıları, insan gücü, uçuş noktaları gelecekte de bu etkinliğini sürdürülebilirliğini sağlayacak önemli noktalar olduğu belirtildi. Türkiye’nin sıkıntılarına rağmen fuar sektöründe en önemli ticari nokta konumunda olmaya, bölgenin sakinleşmesiyle de bu fonksiyonunun artarak devam edeceğine, fuarcılığı ve içeriğini zenginleştirip inovatif hale getirerek sektörün büyüyeceğine dikkat çekildi.

MICE’IN KADINLARI

Fuarın ilk günü olan 16 Mart tarihinde kurumsal firmaların, MICE sektörünün, cemiyet ve iş dünyasının önemli ve etkili kadın simaları “MICE’ın Kadınları” isimli panelde İstanbul Akvaryum sponsorluğunda bir araya geldi. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen oturumun konuşmacıları arasında İstanbul Akvaryum Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu, Mediasa Yayıncılık A.Ş. Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, VIP Turizm Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu, Universal Turizm ve Ticaret A.Ş. Kurucu Ortağı Hülya Aslantaş ve TOURISMO GROUP Grup Başkan Yardımcısı Pınar Kabaca yer aldı. Kadınların kongre, toplantı ve etkinlik sektörüne bakışı, yaşanan problemler, çözüm önerileri, etkinlik ve başarı hikâyeleri fuarın ilk gününe damgasını vurdu.

SPEAKERS CORNER

Üç gün boyunca fuar alanında kurulu olan Speakers’ Corner, konusunun uzmanı birbirinden değerli yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırladı. Sosyal medya, nöro marketing, hybrid toplantılar, greenmeeting, mobil etkinlik çözümleri, etkinlik teknolojileri ve daha pek çok farklı konudaki oturumlar meraklılarıyla buluştu.

AMEZING NETWORK PARTİ

Fuarın ilk gün akşamı Feriye Lokantası’nda gerçekleşen AMEzing Network Parti gece boyunca dans şovları, müzik grupları, video mapping şov, DJ performansı ile unutulmaz bir geceye imza attı. Yerli ve yabancı satın alıcılar, fuara katılımcı firmalar, konuşmacılar ile basın mensuplarının davetli olduğu AMEzing Network Parti’ye yaklaşık bin 600 kişi katıldı.

MICE CİNLERİ

Üniversitelerin Turizm ve Pazarlama İletişimi öğrencileri ile sektör duayenlerinin bir araya geldiği keyifli söyleşiler fuara renk kattı. Fuarın ikinci günü gerçekleşen MICE Cinleri programını gençler Tourismo Group sponsorluğunda ücretsiz olarak takip etti.

ACE OF M.I.C.E. KONGRE, TOPLANTI VE ETKİNLİK ÖDÜL TÖRENİ

Fuar kapsamında 17 Mart gecesi Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

Görkemli kırmızı halı seremonisi ile gerçekleştirilen ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninin sunuculuğunu yapan Ece Vahapoğlu, Ercüment Şansal ve radyo program yapımcısı Geveze geceye renk kattı. Bu yıl “Etkinlikler, Toplantı Destek Firmaları ve Proje Uygulamaları, Toplantı Otelleri ve Etkinlik Mekanları, Toplantı Yönetim Firmaları” adlı dört ana başlık ve 31 ayrı kategoride verilen ödülleri takdim edenler arasında ünlü şarkıcılar Gökhan Türkmen, Kendi, Atiye, Simge Sağın, Ece Seçkin, Aynur Aydın ve Pamela yer aldı.
Kaynak: İHA