Sulakyurt'ta 'Ergenlik Dönemi Kişisel Bakım Ve Beslenme' Semineri

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde lise ve ortaokul öğrencilerine 'Ergenlik Dönemi Kişisel Bakım ve Beslenme' konulu seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Sulakyurt Devlet Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi personeli ebe Sinem Başal, ergenlik dönemine gelen çocukların doğru bilgilerle donatılması gerektiğini söyledi.

Çocuklarda ergenlik döneminde önemli fiziki değişikliklerin olabileceğini anlatan Başal, 'Çocuklar ergen yaşa geldiklerinde bazı kaygılar yaşar. Bu dönemde kız ve erkek çocuklar hassas bir dönemden geçtikleri için çevresindeki büyükleri tarafından tarafından doğru bilgiler verilerek bu döneme uyumları sağlanmalıdır. Hızlı büyüme, vücuttaki kıllanmalar, ses değişiklikleri gibi birçok belirti ve değişiklikler, ergenlik döneminin bir özelliğinin olduğu bilinmelidir.' diye konuştu.

Başal, ergenlik döneminde kişisel hijyen kuralları konusunda da dikkatli olunması gerektiğini belirterek, bu dönemde dengeli ve yeterli beslenme ilkelerine hassasiyetle uyulması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA