SÜ Öğrencilerinden Down Sendromlu Çocuklar İçin Anlamlı Etkinlik

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri, 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' dolayısıyla '1 Sen Eksiksin' etkinliğiyle down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Karatay Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki etkinlikte, SÜ İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Aydın, '1 Sen Eksiksin' projesiyle hedeflerinin down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkati çekmek olduğunu belirtti.

Down sendromlu insanlar için sağlanacak manevi desteğin onların yaşamında olumlu etki bıraktığını belirten Aydın, şunları kaydetti:

'Down sendromlu insanlar artı 1 kromozom farklılığıyla dünyaya geliyorlar. Özellikle çocukluk dönemlerinden itibaren down sendromlu insanlara farklılaştırmayan davranışlar göstermemiz ve manevi desteklerimiz, onların gelişimleri ve mutlu bir yaşam sürmeleri için büyük artılar sağlıyor. Daha fazla insanın farkındalığı ve desteğiyle down sendromlu çocukların yaşamlarının iyileştirilebileceğine vurgu yapılan etkinliğimizde, her bir kişinin katılmasıyla bu konuda eksikliklerin daha da tamamlanacağı ve manevi güçlenmenin sağlanacağına inanıyorum.'

Ayrıca proje çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla SÜ İletişim Fakültesi sergi alanında afiş sergisi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA