'Mülksüz' Sergisi Açıldı

Ressam Tolga Boztoprak'ın eserlerinin yer aldığı sergi, 12 Nisan'a kadar görülebilecek.

Ressam Tolga Boztoprak'ın eserlerinin yer aldığı 'Mülksüz' isimli sergi sanatseverlerle buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılışında AA muhabirine açıklama yapan Boztoprak, 'Mülksüz sergisi, mülkü olmayan, serveti olmayan, sıfırdan başlayan, sıfırdan yukarıya çıkmaya çalışan insanların hikayesini anlatıyor' dedi.

Boztoprak, tablolarında öykü ve kurgu ile teatral bir kare oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Sokaklarda insanları, özellikle de kalabalıklar içindeki yalnız insanları gözlemliyorum. 'Nereden gelmiş?' ihtimali üzerine duruyorum. Giymiş oldukları elbiseden, çantalarına kadar gözlemliyorum. Bunu süzgecimden geçiriyorum. Kendi kurgumu oluşturup daha sonra resmediyorum. Sıfırdan başlayanların, bir yerden göç edenlerin buraya geldikten sonra adaptasyon süreçlerini anlatıyorum resimlerde. İlk yola çıkış, yuvadan ayrılış sonra mücadele, var olma süreci gibi.'

- Şen: 'Sanat eseri ile ilişki kurmanın yolu, onu kendi içimizde yaratmaktır'

Serginin küratörü Mehmet Lütfi Şen ise Boztoprak'ın resimlerinin sadece bakılıp geçilecek resimler olmadığını anlatarak, 'Bu tablolardaki resimler, aslında bizim kendi hayatlarımız. Bu resimlere bakıp kendimizi kandırmazsak eğer, yaşadığımız hayatın biraz puslu, biraz acı ama bizimle düzelecek olan yanını keşfederiz ve gerçekten de sanatsal alışveriş yapmış oluruz. Çünkü sanat eseri ile ilişki kurmanın yolu, onu kendi içimizde yaratmaktır' diye konuştu.

Sanatçının 24 eserinin yer aldığı sergi, 12 Nisan'a kadar görülebilecek.

- Tolga Boztoprak

Kars'ta 1970 yılında doğan Tolga Boztoprak, 1999 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sosyal gerçekçiliği ile öne çıkan sanatçı, genellikle mekansızları ele alarak, sıkıştırılmış sosyal çöküş manzaralarını, kültürel bölünmeleri, farklı yaşam biçimlerini, figürler üzerinden gözlemleyerek tuvallerine yansıtmasıyla tanınıyor.
Kaynak: AA